No puc dir allò de..."comencem la temporada de cremes de verdures que ja comença a fer fresqueta"...perquè a mi m'agrada fer-les tot l'any; quan fa fred les mengem calentes i quan fa calor fredes o amb un punt de frescor.
La que avui us porto va sorgir d'aquell moment que obres la nevera, mires que hi ha i veus que queda un trosset de col-i-flor (de fer la crema freda de col-i-flor i ametlla), penses amb quina altra verdura la pots combinar i et decideixes per agafar porro i carabassa. Li vols donar un toc diferent afegint-hi un polsim de cúrcuma i quan la tastes penses...mira! L'he encertat! Així que...vinga, us l'explico!
INGREDIENTS:
La que avui us porto va sorgir d'aquell moment que obres la nevera, mires que hi ha i veus que queda un trosset de col-i-flor (de fer la crema freda de col-i-flor i ametlla), penses amb quina altra verdura la pots combinar i et decideixes per agafar porro i carabassa. Li vols donar un toc diferent afegint-hi un polsim de cúrcuma i quan la tastes penses...mira! L'he encertat! Així que...vinga, us l'explico!
INGREDIENTS:
- 400g de carabassa
- 2 porros grans
- 250g de col-i-flor
- 40g d'oli
- 1 cda de concentrat de brou casolà
- 600g d'aigua
- Un polsim de cúrcuma (al vostre gust)
- Un polsim de pebre mòlt
- Pipes de carabassa
- Sal
PREPARACIÓ:
- Posem dins el got l'oli i els porro tallats a rodanxes. Trossegem 3segons/Vel.5 i sofregim durant 8 minuts/120º/Vel.1
- A continuació incorporem la col-i-flor i la carabassa tallada a trossets. Sofregim una mica més, durant 4 minuts/120º/Vel.1
- Afegim una cullerada de concentrat de brou casolà, un polsim de cúrcuma i 600g d'aigua. Ho fem coure durant 25 minuts/110º/Vel. 1.
- Una vegada finalitzada la cocció esperem a que refredi una mica per triturar. Rectifiquem de sal, si escau.
- Triturem durant 1 minut a Vel.10.
- Servim la crema en un bol, tassa o plat i el decorem amb pipes de carabassa, un polsim de pebre mòlt i un rajolí d'oli d'oliva.
Una manera saludable de començar la setmana, oi? Si la proveu desitjo que us agradi!
Bona setmana!
Em sembla que m'agradarà aquesta crema! La faré.
ResponEliminaPtnts
Glòria
Crec que sí que t'agradarà! Ja m'ho explicaràs!
EliminaPetonets,
Olga