CREMA DE PORRO, CARABASSA I COL-I-FLOR AMB UN TOC DE CÚRCUMA



No puc dir allò de..."comencem la temporada de cremes de verdures que ja comença a fer fresqueta"...perquè a mi m'agrada fer-les tot l'any; quan fa fred les mengem calentes i quan fa calor fredes o amb un punt de frescor.  

La que avui us porto va sorgir d'aquell moment que obres la nevera, mires que hi ha i veus que queda un trosset de col-i-flor (de fer la crema freda de col-i-flor i ametlla), penses amb quina altra verdura la pots combinar i et decideixes per agafar porro i carabassa. Li vols donar un toc diferent afegint-hi un polsim de cúrcuma i quan la tastes penses...mira! L'he encertat! Així que...vinga, us l'explico! 



INGREDIENTS: 

  • 400g de carabassa
  • 2 porros grans
  • 250g de col-i-flor
  • 40g d'oli
  • 1 cda de concentrat de brou casolà
  • 600g d'aigua 
  • Un polsim de cúrcuma (al vostre gust) 
  • Un polsim de pebre mòlt 
  • Pipes de carabassa 
  • Sal 
PREPARACIÓ: 

  1. Posem dins el got l'oli i els porro tallats a rodanxes. Trossegem 3segons/Vel.5 i sofregim durant 8 minuts/120º/Vel.1 
  2. A continuació incorporem la col-i-flor i la carabassa tallada a trossets. Sofregim una mica més, durant 4 minuts/120º/Vel.1 
  3. Afegim una cullerada de concentrat de brou casolà, un polsim de cúrcuma i 600g d'aigua. Ho fem coure durant 25 minuts/110º/Vel. 1. 
  4. Una vegada finalitzada la cocció esperem a que refredi una mica per triturar. Rectifiquem de sal, si escau. 
  5. Triturem durant 1 minut a Vel.10. 
  6. Servim la crema en un bol, tassa o plat i el decorem amb pipes de carabassa, un polsim de pebre mòlt i un rajolí d'oli d'oliva. 

Una manera saludable de començar la setmana, oi? Si la proveu desitjo que us agradi! 
Bona setmana! 


Comentaris

Publica un comentari

Digue'm què opines!!!