CÓC DE CARABASSA I FARINA DE CIVADA AMB UN TOC DE FRUITS SECS I FARINA DE GARROFA



Avui us porto un cóc que havia de ser un desastre. 
Sí, ho heu llegit bé! Havia de ser un autèntic desastre! 
És el que passa quan estàs fent tres coses a la vegada i no estàs ben centrada amb la feina que estàs fent. I mira que aquest cóc el preparava amb la cuina guiada Cookidoo del TM6...no em va servir de gaire. 


El que havia de ser un cóc de farina d'espelta s'ha convertit amb un cóc fet amb farina de civada (em vaig equivocar a l'agafar el pot del rebost). 
Vaig fer curta de farina de civada i vaig decidir posar els 50g que em feien falta de farina de garrofa. 
Ho vaig decidir en el mateix moment de tornar al rebost...així, pim-pam! 
I tot no acaba aquí: quan vaig a la capsa de l'armari a agafar el sobre de Royal m'adono que no en tinc! I mira que normalment sempre tinc una capsa o dos a la reserva...
Com no tinc Royal decideixo posar-hi una paperina de gasosa (els dos sobrets). 
Per decisió pròpia he substituït els 100g de nous per una barreja de nous i avellanes (meitat i meitat) i la canyella per l'speculoos. 


No les tenia totes quan el vaig posar al forn, la veritat. Estava convençuda de que l'hauria de llençar a la brossa! 
Quan es va refredar i el vaig tallar em van començar a desaparèixer els dubtes i quan el vaig tastar...del tot! Que bo! Molt humit i molt saborós! 
Vinga, us explico! 


INGREDIENTS: 
  • 250g de farina de civada
  • 250g de polpa de carabassa tallada a daus
  • 50g de farina de garrofa
  • 5 ous L
  • 200g de sucre moré (he reduït la quantitat original de la recepta) 
  • 1cdta de postre d' speculoos
  • 120g d'oli d'oliva verge extra
  • 1 paperina de gasosa (els dos sobrets)
  • 1 polsim de sal (a la recepta original no hi era)
  • 50g de nous trossejades
  • 50g d'avellanes trossejades 

PREPARACIÓ: 
  1. Escalfem el forn a 180º i preparem el motlle muntant-lo amb mantega o ruixant-lo amb spray desemmotllant. 
  2. PREPARACIÓ THERMOMIX: Posem dins el got la carabassa i la trosegem 5 segons/Vel.5. A continuació afegim els ous, el sucre i l'speculoos i barregem 5 segons/Vel.4. Incorporem l'oli, la farina de civada, la farina de garrofa, la paperina de gasosa i els fruits secs. Barregeu 10 segons/Vel.6. Acabem de barrejar amb l'espàtula. 
  3. PREPARACIÓ MANUAL: Picar la carabassa amb un robot (tipus 1,2,3) fins que quedi ben petita. La posem en un bol gran i afegim els ous, el sucre i l'speculoos. Ho barregem fins que tot està integrat.  A continuació incorporem les farines i la gasosa. Ho barregem molt bé. Finalment, afegim els fruits secs i els mesclem amb una espàtula. 
  4. Aboquem la massa al motlle, fem uns copets damunt el pedrís de la cuina (posant un drap sobre el pedrís, per suposat) i ho enfornem a 180º durant uns 60 minuts o fins que el testador ens surt net. 
  5. Una vegada està cuit el traiem del forn i el deixem refredar dins el motlle uns 10 minuts. Passat aquest temps desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta. 
  6. Abans de presentar-lo, l'empolvorem amb sucre glass (opcional).




Què us ha semblat? Us asseguro que és boníssim i que us encantarà! Un cóc de plena tardor! 

He preparat una llauneta que se'n va  cap a la feina, per compartir-lo amb les companyes. 


Comentaris

  1. Pim-pam... improvització i resultat boníssim!

    No has de patir, aquests moments els superes amb nota😉

    Ptnts
    Glòria

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Gràcies per les teves paraules, Glòria!!! Me la vaig jugar! 😂😂😂 I vaig tenir sort!
      Petonets i molt bona setmana!
      Olga

      Suprimeix
  2. Els flocs de cereals, la tarta tatin, i moltes més coses s'han creat d'errades! Tu mateixa n'acabes de fer una! Una recepta inesperada amb un resultat perfecte! Felicitats
    Petonets

    ResponSuprimeix

Publica un comentari

Digue'm què opines!!!