COCA DE CACAU AMB PERLES DE XOCOLATA


Aquest ha estat l'últim gran descobriment dolç de la temporada. Quin gran descobriment! Que bona és aquesta coca! Com ha triomfat!
És el que passa quan t'agrada anar provant diferents receptes. Un bon dia dones amb una que dius...amb aquesta triomfaré! I, efectivament, triomfes i t'enamores de la recepta. 


La recepta és original de Cookidoo, la plataforma de receptes de Thermomix. Jo he fet un petit canvi: he substituït el ColaCao o Nesquik per cacau pur en pols. Primer ho vaig provar amb meitat Nesquik i meitat cacau; em va agradar força. Tot i així, la segona vegada que la vaig fer vaig posar-hi tot cacau pur i...amb aquesta em quedo! 
Ah! Vaig provar d'empolvorar amb una mica de flor de sal un raconet de la coca al moment de treure-la del forn i...quina passada! Que rebona!
Vinga, us explico! 



INGREDIENTS DE LA MASSA: 

  • 100g d'oli d'oliva verge extra
  • 100g de vi blanc
  • 30g de llevat fresc
  • 300g de farina de força
  • 1 polsim de sal 
  • 1 cda de sucre
INGREDIENTS DE LA COBERTURA: 
  • 80g de farina de rebosteria
  • 20g de cacau pur en pols 
  • 100g de sucre
  • 1 polsim de sal 
  • 100g de mantega freda, tallada en daus petits
  • 40g de perles de xocolata 
PREPARACIÓ: 
  1. Escalfem el forn a 180º i. Muntem amb una mica d'oli una llanda de forn o la cobrim amb paper vegetal d'enfornar. Reservem.
  2. AMASSAT AMB THERMOMIX: Posem dins el got l'oli i l'escalfem 1min/37º/Vel.1. A continuació incorporem el vi blanc i el llevat i barregem 5 segons/Vel.3. Tot seguit afegim la farina, la sal i el sucre i ho amassem 1min/Espiga. // AMASSAT TRADICIONAL: Barregem la farina, la sal i el sucre. Reservem. Escalfem tres segons el vi blanc al microones i l'aboquem a un bol gran. El barregem amb l'oli i hi desfem el llevat fresc. A continuació anem incorporant a poc a poc la farina i l'anem amassant amb les mans fins que la massa no se'ns enganxa als dits (semblant a la massa d'una coca de verdures).  
  3. Escampem la massa sobre el paper vegetal o la llanda que tenim preparada. Ens podem ajudar d'un corró. Reservem. 
  4. PREPARACIÓ DE LA COBERTURA AMB THERMOMIX: Sense rentar el got després de fer la massa aboquem la farina, el cacau, el sucre i la mantega i ho barregem 4 segons/Vel.5. PREPARACIÓ DE LA COBERTA TRADICIONAL: en un bol posem la farina, el cacau, el sucre i la mantega i ho barregem amb l'ajuda d'una espàtula o cullera. 
  5. Repartim la cobertura sobre la massa de la coca i empolvorem amb les perles de xocolata. 
  6. Enfornem la coca durant uns 25-30 minuts a 180º. 
  7. Una vegada finalitzada la cocció la deixem refredar sobre una reixeta. Quan estigui freda la talleu a porcions del tamany que preferiu. La podeu guardar en una llauna i controlar el temps que tarda en desaparèixer. 


I...ja està!!! A gaudir d'una coca excel·lent de xocolata! Us ho asseguro! Si la feu, ja m'ho direu. 



Comentaris

  1. Uffff que bona. Em sembla que trencaré la temporada de "bons propòsits" amb aquesta llepolia ��

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho trencaràs per un bon motiu!!! Ja veuràs que bona és!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!