Ja fa dies que tenim moniatos a les botigues...senyal que tenim la tardor aquí.
Tot i que les temperatures no acompanyen, ja fa dies que hem deixat enrere els gaspatxos i cremes d'estiu i comencem a fer lloc a les sopes i cremes, o almenys, en tenim moltes ganes.
Avui us porto una crema que barreja dos productes estrella de la tardor...la carabassa i el moniato. M'ha agradat moltíssim el resultat!
Us la presento en unes tasses de consomè a les que tinc molta estima...les de le meva mare. És un joc preciós que m'agrada moltíssim!
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 1/2 porro
- 1 ceba petita
- 1 carabassa petita
- 2 moniatos grans
- 40g d'oli d'oliva verge extra
- Mig litre d'aigua (o brou vegetal)
- Un polsim de pebre mòlt
- 100ml de llet
- Pipes de carabassa i de gira-sol per decorar (opcional)
PREPARACIÓ:
- Posem dins el got l'oli, el porro tallat a rodanxes i la ceba tallada a quarts. Trossegem 3segons/Vel.5.
- Sofregim durant 6 minuts/120º/Vel.1
- A continuació incorporem la carabassa i el moniato tallat a daus. Trossegem 10 segons/Vel.5 i tot seguit sofregim una mica més, durant 6 minuts/120º/Vel.1
- Afegim l'aigua o brou vegetal i el pebre mòlt i ho fem coure durant 25 minuts/120º/Vel. 1.
- Una vegada finalitzada la cocció afegim la llet i esperem a que refredi una mica per triturar. Rectifiquem de sal, si escau.
- Triturem durant 1 minut a Vel.10.
- Servim la crema en un bol, tassa o plat i el decorem amb pipes de carabassa i de gira-sol, un polsim de pebre mòlt i un rajolí d'oli d'oliva.
I ja tenim enllestida una deliciosa crema de tardor! Té un gust molt especial...amb toc dolcet molt especial! Us agradarà!
La faig sovint...sense llet, i agrada molt!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Un plat de tardor bonissim
ResponEliminaOlga, la tercera crema de carabassa que comentes i a més, hem sopat també la crema, però sense boniato. M'encanta i abelleix.
ResponEliminaBesets.
La vaig fer ahir, sense llet i sense ceba, però. A mi, que m'embafa la carabassa, em va encantar!
ResponElimina