BUNDT CAKE DE DOBLE TOBLERONE AMB UN TOC DE RATAFIA


Per fi ha arribat el dia 15 de novembre! Un dels dies més importants per mi dins del calendari dolç de l'any...el #NationalBundtCakeDay ! 
No cal que us torni a dir que són una autèntica amant dels bundts...oi? Dels bundts i de tot el que els envolta: els motlles (molt especialment els Nordic Ware) i un bloc del que sóc una seguidora fidel, I love Bundt Cakes
La recepta que us presento avui és la meva versió de la recepta de la Bea i la Mara, autèntiques reines dels Bundts. 



Us porto un bundt amb dos varietats de Toblerone, amb llet a l'interior i sense llet per la cobertura. Li he volgut donar un toc especial afegint-hi ratafia Ca Roman! També he reduït la quantitat de sucre respecte a la recepta original. 
Hi ha dos ingredients que són diferents als de la recepta original perquè no els tenia i no em donava temps d'anar-los a comprar: iogurt grec (vaig posar iogurt natural normal) i pasta de vainilla (com no tenia vaig posar sucre vainillat i aroma de vainilla). 
Vinga, us explico! 



INGREDIENTS:
  • 225g de mantega
  • 50g de cacau pur
  • 75g de Toblerone de xocolata amb llet
  • 240ml d'aigua
  • 1 polsim de sal
  • 270g de farina d'ús comú
  • 1,5 cdta d'impulsor Royal 
  • 300g de sucre 
  • 2 ous L 
  • 1 iogurt natural 
  • 50ml de ratafia 
  • 1 cdta de postre d'essència de vainilla 
  • Ingredients cobertura: 100gr, 250g de Toblerone de xocolata negra, 1 cdta de mantega, decoració (al gust) 

PREPARACIÓ:
  1. Escalfem el forn a 180º i preparem el motlle (el ruixem amb spray desemmotllant). 
  2. En un cassó posem a escalfar la mantega, el cacau, el Toblerone i l'aigua fins que tot es desfà molt bé. No us costarà gaire estona. 
  3. Al bol de l'amassadora aboquem la farina, el sucre, el Royal i la sal. Incorporem el líquid de la preparació que tenim al cassó en dues tandes. Ho anem barrejant molt a poc a poc, velocitat 1. 
  4. Afegim els ous d'un en un (no aboquem el segons fins que el primer està ben integrat). Després afegim el iogurt, la ratafia i la vainilla fins que estan ben integrats. 
  5. Aboquem la massa al motlle i fem uns copets sobre el pedrís de la cuina (amb la protecció d'un drap). Enfornem durant uns 50 minuts o fins que el testador surt net. Deixem reposar el bundt dins del motlle uns 10 minuts i el desemmotllem sobre una reixeta. Quan està fred ja podem preparar la cobertura. 
  6. Cobertura: escalfem la nata fins al punt d'ebullició i retirem. Desfem el Toblerone al microones. Quan està desfet aboquem la nata a sobre i remenem. Quan ja està tot ben integrat i tenim una textura homogènia afegim la miqueta de mantega i barregem fins que està desfeta i integrada del tot. Deixem que es refredi una miqueta (haurà espessit) i la repartim per sobre del bundt. El decorem amb fideuets de xocolata, boletes de colors, crocanti...el que més us agradi. 
I ja està!! Ara només ens quedarà gaudir i compartir aquesta delícia de bundt que sense dubte tindreu ganes de tornar a fer. 





Comentaris

  1. Súper aportació Olga! Reina dels bundts junt amb la Mara i la Bea!
    Quan vaig veure Toblerone ...quins records!
    Ptnts

    ResponElimina
  2. Olga...que vols que et digui???? Totalment enamorada d'aquest Bundt. Ha de ser una autèntica delícia.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!