PATÈ VEGETAL DE CARXOFA I TOMÀQUETS SECS


Som a les portes del cap de setmana i és quan ens ve de gust preparar-nos alguna coseta especial per picar, ja sigui pel sopar de dissabte o pel dinar de diumenge. Oi que sí? A vosaltres no us passa? A mi...sí! 

És per aquest motiu que avui us porto un patè vegetal molt senzill i ràpid de fer. I boníssim! 
L'hem preparat en diferents classes i tallers de Thermomix i ha triomfat. Ah! I com no...no ha faltat a la meva taula de Nadal. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 

  • 1 all
  • 6 cors de carxofa en conserva (uns 150g) 
  • 100-120g de tomàquets secs en conserva d'oli escorreguts
  • 1 rajolí de suc de llimona
  • 1 polsim de sal
  • 1 polsim de bitxo mòlt (opcional) 
  • 30g d'oli d'oliva VE 
PREPARACIÓ THERMOMIX:
  1. Poseu dins el got l'all i piqueu-lo 5segons/Vel.7 
  2. Afegim la carxofa, els tomàquets, el suc de llimona, la sal, el bitxo mòlt (opcional) i l'oli. Tritureu-ho 1min./Vel4. Baixeu els ingredients al fons del got amb l'ajuda de l'espàtula i torneu a repetir el pas de triturar 1min/Vel.4. 
PREPARACIÓ TRADICIONAL: aboqueu tots els ingredients al got de la batedora i tritureu-ho fins que us quedi una pasta homogènia. 

Presenteu el patè en un bol, en torradetes de pa o en unes culleretes o tartaletes de galeta salada.  
Desitjo que us agradi! Tingueu un bon cap de setmana!