Si jo visqués en una ciutat aniria a comprar al mercat, ho tinc claríssim. Una de les parades a les que aniria a comprar seria a una especialitzada en triperia o menuts (casquería en castellà). Sempre m'ha agradat moltíssim! Sé que quan algú de vosaltres em llegireu fareu...ekkks...quin fàstic! Sou lliures de continuar llegint o pareu aquí.
Una de les coses que els meus pares em van ensenyar i jo he procurat transmetre als meus fills i als meus alumnes, és a que quan algú diu que li agrada un menjar i a mi no...respectar-lo i no fer cap comentari despectiu o irrespectuós. A mi em sap molt greu que m'ho facin! Per això aplico la norma de "el que no t'agradi per tu, no ho vulguis pels altres". Si tothom fes cas a aquesta norma, el món aniria molt millor!
La idea de cuinar aquest plat va sorgir del llibre 200 platos para preparar y cocinar en 20 minutos, llibret de petites dimensions però amb un munt de receptes molt interessants. La recepta és molt semblant a una que preparava la meva mare a casa, amb el fetge de corder o de porc. La que jo us presento avui està feta amb fetgets de pollastre i és un mix de la de la meva mare i la del llibre. He fet alguna variació respecte a la recepta original: no li he posat panses (perquè em vaig oblidar, tot sigui dit), he substituït la mantega per oli i el vi de Jerez per mistel·la de la Ribera d'Ebre.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 400g de fetgets de pollastre
- Una ceba grossa
- Un raig ben generós d'oli d'oliva VE
- Un raig de mistel·la
- Sal
- Pebre mòlt
PREPARACIÓ:
- Tallem la ceba en juliana, a la mida que més us agradi. Reservem.
- En una paella posem oli a escalfar i daurem els fetges de pollastre. Retirem.
- En el mateix oli de daurar els fetgets (si convé afegim una mica més) sofregim la ceba. Quan faci uns minuts que la tinguem a la paella aboquem el raig de mistel·la. Ho mantenim uns dos minuts a foc fort i després baixem el foc, que faci xup-xup fins que la ceba estigui cuita.
I ja està!!! Així de ràpid i senzill!! I us asseguro que és...deliciós!