Amb aquesta recepta m'ha passat una cosa semblant com amb la de la crema de xampinyons que publicava fa uns dies.
Volia actualitzar la recepta però m'ha sabut greu esborrar la que amb tanta il·lusió vaig publicar cap allà el 2012 (cliqueu aquí per veure-la). Mira per on, també era una aportació a la Recepta del 15 dels Fogons de la Bordeta!
La recepta que porto avui està feta amb el meu estimat robot de cuina TM6. Aquests dies m'he animat a fer directes a Instagram i aquesta la vaig preparar el divendres (15-5-2020). Vaig xalar molt! És una de les millors coques que hi ha!
Us recordo que tenir la recepta d'aquesta coca va ser tot un regal de la meva companya Sílvia Martí i la seva mare, la senyora Carme Bladé.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
*(utilitzarem com a mesura una tassa de cafè)
·
Cireres de la Ribera d'Ebre
·
1 mesura d'oli d'oliva VE
·
1 mesura de llet
·
1 mesura d’infusió d’anís i coriandre
·
1 mesura de vi blanc
·
30g de llevat fresc
·
1/2 sobre de llevat Royal
·
300g-350g de farina
·
Sucre i sucre vainillat
·
Oli d'oliva VE
PREPARACIÓ:
1.Preparem una safata de forn cobrint-la amb una
làmina de paper de forn vegetal.
2.Posem dins el got els líquids i el llevat fresc.
Escalfem i barregem 1minut/37º/Vel.1.
3.Incorporem la farina, el Royal i la sal i ho barregem
10 segons/Vel.6 Tot seguit amassem 2min/Amassat (per THMX31 2min/got tancat/Velocitat
espiga). Retirem la massa del got i formem una bola.
4.Dipositem la bola de massa sobre el paper vegetal de
la llanda de forn. Muntem amb oli un bol gran i cobrim la massa amb ell. Ho
deixem reposar fins que dobli el seu volum.
5.Escalfem el forn a 180º.
6.Una vegada ha passat el temps de repòs escampem la
massa amb els dits, pressionant.
7.A continuació repartim les cireres, de la manera que
més us agradi.
8.Quan les tingueu totes col·locades, tireu un bon
rajolí d'oli d'oliva i empolvoreu amb força sucre i sucre vainillat.
9. Enforneu durant una 1/2 hora-35 minuts (aprox.) a
180º
Us recomano que visiteu els blocs de les meves amigues blogueres Glòria i Marta i consulteu les seves receptes de COCA AMB CIRERES. Ja veureu quina passada!
Èxit total!!
ResponEliminaJa t'ho he dit alguna vegada que ets un soooool, veritat?????
ResponEliminaI aquesta és de les millors coques del món.
PTNTS
Glòria