Aquestes barres de pa són el resultat de combinar la recepta de la MASSA DE PA RÀPIDA i el PA CORONA DE WEBOSFRITOS. Els ingredients són els d'una recepta i el procés d'amassat i cocció de l'altra. I si voleu que us digui la veritat...m'encanta!
Estic molt contenta i satisfeta amb el resultat obtingut. A base de fer, provar i intentar millorar vaig aprenent, que és el que a mi més m'agrada.
La meva passió per fer pa a casa va augmentant cada dia que passa. Em penso que no té límit!
Ara, tot i així...tinc un tema pendent: la massa mare. Fa temps vaig fer dos intents de fer-la i es va fer malbé durant el procés. Ho he de tornar a provar. A veure si m'ensurto d'una vegada!
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 300g d’aigua mineral
- 20g de llevat fresc o 6,5 g de llevat sec de forner
- 250g de farina de força
- 250g de farina de rebosteria
- 10g de sal
PREPARACIÓ:
- AMASSAT MANUAL: "Pon todos los ingredientes en un cuenco. Mézclalos con tus manos. Déjalo reposar media hora tapando con un paño.Pon un poco de harina en la encimera y amasa. Haz una bola. Aceita un cuenco limpio y deposita la masa. Tápala de nuevo. Déjala reposar durante 1 hora. (extracte de la recepta de WebosFritos)
- AMASSAT THERMOMIX: Posa l'aigua al got amb el llevat fresc. Fes-la tèbia 1min/37º/Vel.1. Incorpora la farina i la sal. Barreja 10segons/Vel.6 i deixa reposar la massa uns 30 mintuts dins del got. Passat aquest primer temps de repòs, amassa durant 3 minuts. Treu la massa del got i deixa-la reposar dins d'un bol (que prèviament hauràs muntat amb oli) tapada amb un drap durant 1 hora aproximadament.
- Enfarina el pedrís i aboca la massa. Divideix-la en 2 porcions iguals (més o menys). Prepara una làmina de paper vegetal.
- Amb cada porció forma una barra. Posa-les damunt del paper vegetal, separades. Cobreix-les amb un drap i deixa-les reposar uns 45minuts.
- Escalfa el forn a 250º amb la llanda de forn dins.
- Una vegada han passat els minuts de repòs treu la llanda del forn i passa les barres amb el paper de forn amb molta cura, vigilant no et cremis i que tampoc es moguin les barres. Fes uns tallsa cada barra del pa, per la part de dalt. El tall ha de ser net!
- Enforna 5 minuts a 250º i uns 30-35 minuts a 220º.
- Una vegada ha finalitzat el procés de cocció deixar refredar les barres sobre una reixeta.
- Fes un esforç molt gran per no encetar el pa quan encara està calent. Et costarà però ho aconseguiràs! L'oloreta i el soroll del cruixit no t'ho posaran fàcil!
P
Mmm, com m agrada aquest pa!!!!
ResponEliminaQueda molt bé, la veritat! Senzill i ràpid de fer
EliminaPetonets,
Olga
Ho expliques d'una manera que sembla pim-pam i ja està!
ResponEliminaPtnts
Glòria
És que ho és...només cal esperar. La preparació és així...pim-pam! Amb la maquineta...ràpid, ràpid!
EliminaPetonets,
Olga