Com ja sabeu, m'agrada força provar noves receptes. Cada mes, quan rebo la revista Thermomix, trio una o dos receptes per fer-les "immediatament". Aquesta va ser la "immediata" de la revista del mes de Juliol i la vaig encertar plenament...em va encantar!
Vaig aprofitar un sopar amb amics per preparar-la i ens va agradar molt a tots.
Som en plena temporada de la tomaca i tenint a disposició les de la Sénia de Casadó...no podia deixar passar l'oportunitat de fer la tarta tatin salada que avui us presento. Vaig utilitzar dues varietats de tomaca: la montserrat i la de pera.
Fixeu-vos si em va agradar que vaig optar per fer-la en una classe online...segona oportunitat per poder gaudir-ne una altra vegada! En aquesta, a més a més, vaig afegir els tomàquets cirerol.
Ja tinc ganes de tornar-la a cuinar afegint uns ingredients que crec que la complementaran força bé.
Respecte a la recepta original vaig fer un petit canvi: vaig utilitzar all negre i alfàbrega seca en compte d'alfàbrega fresca.
De moment...us explico aquesta!
INGREDIENTS:
- MASSA: 200g de farina d'ús comú, 100g de mantega a daus petits, 65g d'aigua molt freda, 1/2 cdta de sal
- FARCIT: 250g aprox de tomàquets (montserrat i pera), 20g d'oli d'OVE, 1 all negre, 30g de sucre morè, alfàbega, un polsim d'orenga, sal, 1 polsim de pebre mòlt, 1 cda de mostassa.
PREPARACIÓ:
- En primer lloc preparem la massa. Posem dins del got la farina, la mantega, l'aigua freda i la sal. Ho barregem 20 segons/Vel.6. Formem una bola amb la massa, l'emboliquem amb film transparent i la reservem a la nevera durant una mitja hora.
- Tallem les tomaques a rodanxes fines i reservem.
- Escalfem el forn a 200º i preparem el motlle (tipus quiche, de 28 cm): el greixem amb una mica d'oli d'oliva. Reservem.
- Posem dins del got l'all, el sucre, l'alfàbrega, l'orenga, l'oli, la sal i el pebre. Ho triturem tot durant 10segons/Vel.7. Aboquem la barreja al motlle que tenim preparat i ho repartim molt bé amb l'ajuda d'una espàtula o pinzell.
- Col·loquem les rodanxes de tomaca, ben repartides. Podem posar unes sobre les altres. Les distribuïm de manera que ens quedin bé.
- Treiem la massa de la nevera. Empolvorem el pedrís de la cuina amb farina i estirem la massa fins formar un cercle de la mateixa mida que el motlle.
- Muntem la superfície de la massa amb la mostassa.
- És el moment de posar la massa al motlle. La cara que tenim muntada amb la mostassa és la que ha de tocar a les tomaques. Dobleguem la vora de la massa cap a dins de la vora.
- Punxem la massa amb una forquilla i l'enfornem a 200º durant 25 minuts. La massa ha de quedar daurada.
- Una vegada ha acabat la cocció la retirem del forn i anem amb compte a l'hora de desemmotllar-la. Ens anirà bé desenganxar la massa de les vores amb la punta rodona d'un ganivet. Aboquem la massa a un plat ben bonic de servir. Recordeu que la massa ha de quedar a sota i les tomaques a sobre!
- La podeu servir calenta, tèbia o freda. Al vostre gust!
Desitjo que us hagi agradat!
Amb el que m'agrada a mi tot el que porta tomaca!!!
ResponEliminaPtns
Glòria
Hola! No aconsegueixo trobar l'adreça de Sénia de Casadó. Me la podries donar tu, si us plau?
ResponEliminaMmmm, quina pinta tan bona.
ResponEliminaPtns.