CANELONS DE POLLASTRE, CEPS I FOIE #OlivaSupermercat

 

Avui començo una col·laboració amb Oliva Supermercat de Móra d'Ebre, el meu poble. En aquest supermercat de l'Avinguda Comarques Catalanes trobareu una atenció propera, producte de qualitat i de proximitat i una extensa oferta de vins i caves. Disposeu de pàrking de clients (molt important avui en dia) i de servei a domicili. Com Oliva és una empresa de la distribució alimentària, determinats productes els podeu trobar en gran format, com ara productes de la marca Royal, arròs, pasta, plaques de canelons...entre d'altres. 

La recepta que us porto avui porta dos ingredients que els trobareu a la botiga més cèntrica de la població: les plaques de canelons Fadaic i bolets deshidratats de la marca Burriac (Riera Rabassa). Al meu rebost sempre hi ha dos potets esperant a ser utilitzats! 


Feia molt temps que anava darrere d'aquests canelons. Tothom qui els ha cuinat m'ha parlat molt bé! A més...els podria fer amb el foie que vaig preparar fa unes setmanes i que tinc envasat al buit; per mi, tot un goig i una satisfacció. 
La recepta és de la plataforma de receptes Cookidoo. Només he introduït tres petites variacions...he afegit porro al sofregit, que no només fos de ceba, he augmentat la quantitat de bolets i he afegit nou moscada a la salsa. 


Aquests canelons no  van acompanyats d'una salsa beixamel, van amb un salsa elaborada amb nata i ceba...deliciosa! 


INGREDIENTS FARCIT CANELÓ (uns 30 canelons): 20g de variat de bolets (que els convertirem en pols de bolet)   i 30 ceps, 60g d'aigua tèbia, 100g d'OVE, 100g de porro tallat a rodanxes, 200g de ceba tallada a quarts, 2 alls, 1000g de pollastre desossat, sense pell i trossejat (700g cuixes+300pit, és el que jo he posat), sal, 1 tomàquet madur tallat a quarts, 100g de conyac o brandy, 90g de foie mi-cuit i plaques de canelons. 

INGREDIENTS SALSA:  100g de ceba, 50g d'oli d'OVE, 600g de nata (35%), sal, un polsim de pebre, tres culleretes de postres de pols de bolets, formatge ratllat per gratinar. 

PREPARACIÓ: 
  1. En primer lloc farem pols de bolets. Si ho feu de manera tradicional, utilitzeu un robot tipus 1,2,3 i si ho feu amb el Thermomix poseu els bolets deshidratats al got i tritureu 20segons/Vel.10. 
  2. En un bol posem els 30g de ceps i 60g d'aigua tèbia. Reservem. L'aigua no la llençarem!
  3. Ara començarem el rostit de la carn de pollastre. Posem dins del got l'oli, la ceba i els alls. Ho trossegem 2 segons/Vel.4 i ho sofregim 10 min./120º/Velocitat cullera. A continuació incorporem el pollastre, la sal, el pebre, el llorer i la tomaca. Ho ofeguem 10minuts/120º/Vel.cullera. Finalitzat aquests primers passos afegim el brandy i els ceps hidratats amb l'aigua del remull. Ho fem coure durant 30minuts/120º/Vel. cullera. 
  4. Una vegada finalitzada aquesta cocció retirem la fulla de llorer, afegim el foie i ho trossegem 15 segons/Vel.4. 
  5. Aboquem la pasta de caneló a una màniga pastissera o a un bol, com preferiu. Ho deixem fer tebi i mentrestant preparem les plaques de caneló  seguint les instruccions del fabricant. Farcim els canelons i els col·loquem a la safata de forn que tingueu preparada. 
  6. Ara preparem la salsa: hem de fer un sofregit de ceba i porro. Posem dins del got la ceba, el porro i l'oli, ho trossegem 4segons/Vel.4 i ho sofregim 7min/120º/Vel.4. Afegim 2 culleretes de postres de pols de bolets, la nata, la sal, la nou moscada i el pebre. Ho fem coure durant 7min/100º/Vel.4. 
  7. Finalitzada la cocció de la salsa la repartim sobre els canelons que tenim preparats i ho gratinem al nostre gust. 
Us asseguro que us sortiran uns canelons espectaculars...que faran molta festa! Gaudiu-los i compartiu-los amb qui més estimeu! 



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!