L'altre dia feien la promoció d'un programa de TV3 on demanaven persones que expliquessin la l'última cosa que havien fet que fos la seva primera vegada. Avui mateix jo podria trucar i dir...els meus primers mantecados! I que contenta ho explicaria!!!
Estic contenta perquè han quedat bons i crec que també bonics! El fet d'embolicar-los amb paperets específics ha ajudat moltíssim!
Es fan en un pimpam...tant si es fan de manera manual com si es fa amb el Thermomix.
He fet la recepta de Cookidoo, això sí, he canviat la varietat del vi que demana; no he posat vi blanc, he utilitzat vi de licor i tampoc he utilitzat farina de rebosteria, he utilitzat farina normal.
M'han agradat moltíssim, la veritat. Tant la seva textura com el seu sabor. I que no són molt dolços!
Ara ja estic preparant els meus primers...polvorons! A veure si em queden bé i aviat poden veure la llum.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 320g de sagí a temperatura ambient
- 125g de vi de licor o mistel·la
- 25g d'anís
- 30g de suc de llimona
- 1 paperet de gasosa (els dos colors)
- 600g de farina d'ús comú
- 100g de sucre glass (per decorar)
- Escalfem el forn a 200º. Preparem dues llandes de forn i les cobrim amb paper vegetal. Reservem.
- Posem dins del got el sagí, el vi, l'anís, el suc de llimona i el paperet de gasosa. Ho barregem 15segons/Vel. 6 // Preparació tradicional: en un bol barregem els líquids i el sagí amb l'ajuda d'unes varetes. Quan ho tinguem tot integrat, afegim el sobret de gasosa.
- Incorporem la farina dins del got i barregem 15 segons/Vel.6. Baixem els ingredients al fons del got amb l'ajuda de l'espàtula i tornem a barrejar 10segons/Vel.6. // Preparació tradicional: anem afegint a poc a poc la farina i ho anem barrejant amb les mans, fins que ens quedi una massa compacta.
- Aboquem la massa sobre el pedrís prèviament enfarinat i formem una bola.
- Amb l'ajuda d'un corró escampem la massa fins deixar-la d'un gruix d' 1,5cm aproximadament. L'empolvorem amb una miqueta de farina.
- Ara ja podem tallar els mantecados amb un tallador rodó d'uns 5cm de diàmetres. Els anem dipositant a la llanda que tenim preparada.
- Els enfornem uns 25-30 minuts, fins que estiguin dauradets.
- Una vegada ha finalitzat el procés de cocció els retirem a una reixeta i els deixem refredar sobre una mitja hora.
- Passat aquest temps, els "arrebossem" en sucre glass i deixem que es refredin del tot.
És una molt bona recepta de Nadal! Ara no podràs parar de fer-los jeeje
ResponElimina