Fa uns quants anys vaig publicar la recepta d'arròs de conill semblant a la que feia la meva iaia Pura.
Pel congelador em rondanven unes espatlles de conill i vaig optar per repetir-la i fer-li alguna variació.
El conill és una carn que m'agrada molt i que trobo que amb l'arròs lliga molt bé...el fa molt saborós!
Respecte a la recepta publicada hi ha uns petits canvis: he utilitzat arròs de la varietat bomba, he afegit una mica de pebrot verd al sofregit (la meva iaia ho feia) i de vi blanc i aquesta vegada no he posat bolets.
A veure que us sembla! Us explico!
INGREDIENTS:
- Conill (amb el fetge)
- Dos o tres grans d'all
- Una quarta part d'una ceba petita
- Una mica de pebrot verd trossejat
- Arròs (uns 90-100g per persona)
- Oli d'oliva, sal
- Aigua (el triple que d'arròs)
- 1 llesca de pa fregit (o daus de pa torrat)
- 1 miqueta de romer sec
- 1 miqueta de julivert
PREPARACIÓ:
- Posem a escalfar l'oli i els alls en una paella.
- Sofregim el conill i el fetge del conill. Reservem.
- A continuació sofregim a foc lent la ceba i el pebrot, amb un raig de vi blanc.
- Quan el sofregit el tenim enllestit incorpoprem el conill (el fetge no, és per fer la picada). Remenem ben remenat.
- Quan el conill ha agafat temperatura l'empolvorem amb una mica de romer sec, aboquem l'aigua i ho fem coure durant uns 10 minuts.
- Mentrestant, en un morter preparem una picada amb el fetge, el julivert i el pa fregit.
- Incorporem l'arròs i quan estigui a meitat de cocció (als 9-10 minuts), afegim la picada. Al minut 18 apaguem el foc i deixem reposar uns 3-5 minuts.
Desitjo que us agradi i que en un moment o altre us animeu a preparar aquest arròs. És dels tradicionals de tota la vida!
L' arros amb conill és dels meus preferits!
ResponEliminaMmm... l'apunto!:=)MªAssumpció
Avui, que els he fet un arròs de muntanya, m'han dit...i perquè no l'has fet de conill? El proper...com el teu!
ResponEliminaPTNTS
Glòria