A final de mes d'octubre publicava una recepta de crema de carabassa amb maçana i un toc de llimona. Avui vinc amb una altra que té com a protagonista la carabassa...però aquesta vegada combinada amb un dels fruits de la tardor per excel·lència: el codony. És la primera vegada que l'utilitzo per fer una crema! I us ho dic de tot cor...no serà l'última!
És gairebé la mateixa fòrmula però amb unes diferències: aquesta vegada he utilitzat api fresc, he incorporat un bitxo i he eliminat el toc de la llimona. Continua tenint el toc dolcet però els matissos són molt diferents.
Cada vegada m'agrada més la carabassa. Fa uns anys era un producte que no el tenia present, que no entrava a la meva cuina i, en canvi, ara...contínuament hi és!
Vinga, us explico la recepta!
INGREDIENTS:
- 1 all
- 80g de porro tallat a rodanxes
- 60g d'api tallat a rodanxes
- 250g de codony o un codony gran (pelat i sense llavors)
- 20g de vi ranci
- 20g d'oli d'OVE
- 500g de carabassa tallada a trossos
- 650g de brou de verdures o pollastre
- 100g nata per cuinar
- 1 cdta de sal
- 1 polsim de pebre mòlt
- 1 caiena petita sense les llavors
PREPARACIÓ:
1. Netegem i tallem totes les verdures. Reservem.
2. Thermomix: Dins del got posem l'all, el porro, l'api, la caiena i el codony. Piquem 5 segons/Vel7. // Tradicional: trossegem els ingredients ben petits.
3. Thermomix: A continuació afegim l'oli i el vi ranci i sofregim 6 minuts/120º/Vel.1 // Tradicional: En una cassola posem l'oli a escalfar i sofregim l'all, la llimona, el porro, l'api, la caiena i el codony. Quan fa uns minuts que iniciem el procés, incorporem el vi.
4. Quan ha finalitzat el sofregit incorporem la carabassa i el brou. Thermomix: Ho fem coure 15 minuts/100º/Vel.cullera. // Tradicional: Ho fem coure 15 minuts a foc viu però que no estigui bullint en excès.
5. Per últim afegim la nata, la sal i el pebre. Thermomix: Ho triturem 1 minut/Vel.10 (recordeu, arribar primer al 5 i després pujar al 10). // Tradicional: Ho triturem amb una batedora a alta velocitat fins que ens queda ben fina.
6. Servim la crema en un bol o plat i la decorem amb allò que més us agradi. Aquesta vegada no m'he complicat massa...unes gotes d'oli d'OVE i un polsim de pebre.
Us animo a que la proveu i veureu quina cosa més bona.
Que crema tan deliciosa, me encantan cuando son de calabaza y ese color se ve precioso!
ResponEliminaBesos
Ostres que bona!!!!
ResponEliminaPtnts
Glòria