Fa unes dues setmanes vaig preparar aquest dolç tradicional de l'alt aragó a una classe de cuina Thermomix.
És un dolç de que tradicionalment es preparava per Nadal, però com ara passa, el podem trobar durant tot l'any. Com un dels ingredients principals és la carabassa, fa molt de tardor i ve molt de gust fer-lo per aquestes dates.
Aquesta recepta, de fet, fa molts anys que la vaig publicar. Va ser una de les receptes del primer any de vida del bloc. Quan la miro ara...veig que tot ha canviat molt! A vegades m'agafen ganes d'editar-la però després penso que no...que forma part dels meus inicis i, com a tal, així ha de quedar. La podeu veure...aquí
La que avui us presento és molt semblant, gairebé igual. La massa és gairebé igual que la de la nostra farinosa de la Ribera d'Ebre.
Si no us agrada amb carabassa, hi podeu posar maçana. Al vostre gust!
Vinga, us explico!
INGREDIENTS MASSA:
60g sucre
½ pell de taronja
1cdta de matafaluga
50g anís
50g oli d’OVE
150g d’aigua
10g llevat fresc
500g farina
1 ou batut
INGREDIENTS FARCIT: 400g de carabassa, 3 cullerades sucre, 2 cullerades de canyella, ametlles, panses, pinyons,...
PREPARACIÓ:
Pelem la carabassa i la tallem molt fina. Reservem. Escalfem el forn a 180º.
Dins del got posem el sucre i pulveritzem 10 segons/Vel.10
Afegim la pell de la taronja i la matafaluga. Tornem a pulveritzar 10 segons/Vel.10
Incorporem l’oli, l’anís, l’aigua i el llevat. Ho barregem i fem tebi 2minuts/37º/Vel.cullera.
A continuació aboquem la farina i barregem 15 segons/Vel.6. Tot seguit, amassem 2 minuts.
Retirem la massa del got i la dividim en dues parts. La deixem reposar uns minuts.
Cada peça de massa l’escampem sobre una làmina de paper de cuina amb l’ajuda del corró. Ens ha de quedar ben fina.
La part de massa que ens ha de servir de base la pinzellem amb oli. Escampem les cullerades de sucre i canyella i repartim la carabassa, les panses i els fruits secs que que ens agradi posar-hi.
Tanquem l’empanadico amb l’altra part de la massa i fem una trena o pressionem amb una forquilla. El pintem amb ou batut i l’empolvorem generosament amb sucre.
Enfornem durant uns 25-30min a 180º. Deixem refredar sobre una reixeta.
El faig de tant en tant! Tinc una amiga de Monzón i me'l va fer tastar anys enrere i de tant en tant cau. Una mica diferent... nosaltres només hi posem làmines molt primes de carabassa ben barrejades amb sucre i canyella i quan ens el mengem regalima... oooohhhh!!!! que me n'has fet venir ganes de repetir-lo heheh
ResponEliminaPtnts
Glòria