La recepta que us porto avui és el resultat de la recepta que em va tocar cuinar a mi en una classe online Thermomix de tardor.
La vaig trobar tan deliciosa i tan adequada pel Nadal que vaig fer l'emplatat ben nadalenc i l'he reservat per poder-la publicar en aquestes dates tan especials.
Un timbal fa molta festa, m'encanta. Recordo que fa uns anys vaig publicar un de galtes de vedella que l'he repetit varies vegades i sempre triomfa.
El d'avui en compte de portar una base de patata porta una base de boniato, que al combinar amb el salat de la carn queda molt bo. A mi m'agrada aquest contrast!
No he fet cap canvi significant respecte a la recepta original, només he canviat la nata de 35% de greix per la de 18%, en compte d'avellana crua he utilitzat avellana torrada i he eliminat el gingebre fresc de la llista d'ingredients.
L'ànec que he utilitzat és de la marca Martiko, la que tenen a Oliva Supermecats de Móra d'Ebre.
És una recepta que, encara que no ho sembli, és molt senzilla: sofregir ceba o escalunya amb el confit, a banda fer un parmentier de boniato i gratinar amb formatge i avellana picada.
Vinga...us ho explico!
INGREDIENTS:
- Formatge ratllat per gratinar
- 40g d'avellanes torrades
- 80g d'escalunyes o ceba
- Unes branquetes de julivert
- 500g de confit d'ànec deshossat trossejat
- 500g d'aigua
- 1 cdta de sal
- 600g de boniato tallat a trossos d'uns 3cm
- 100g de nata de cuinar
- 1 polsim de pebre mòlt
PREPARACIÓ:
1.Trossegem les escalunyes i el julivert 5 segons/Vel.7.
2. Incorporem el confit d'ànec trossejat i ho sofregim 4min/120º/Gir invers/Vel.1. Quan acaba el sofregit ho retirem a un bol i reservem.
3.Posem a coure el boniato: aboquem l'aigua al got i dins del cistell col·loquem el boniato trossejat. Ho fe coure durant uns 20min/Varoma/Vel.1.
4. Mentrestant, piquem les avellanes amb l'ajuda d'un morter. Reserverm.
5. Quan la cocció del boniato està finalitzant escalfem el forn a 180º i folrem una llanda de forn amb paper vegetal.
6. Quan finalitza la cocció del boniato retirem el cistell i buidem el got.
7. Ara arriba el moment de preparar el parmentier: aboquem al got el boniato cuit, la nata i el pebre mòlt. Ho trossegem 30segons/Vel.6.
8. A la safata de forn que tenim preparada anem muntant els timbals amb l'ajuda d'un emplatador. A la base hi posem l'ànec, a la capa central el parmentier de boniato i a la part superficial el formatge ratllat i polsim d'avellana. Ho enfornem durant uns 20-25 minuts. No retirem l'emplatador durant el temps de la cocció.
9. Una vegada finalitzada la cocció, amb molta cura retirem l'emplatador i ho presentem ben bonic.
Ja ho tenim tot a punt per un dinar de festa!
De ben segur que la faré!!!
ResponEliminaApuntada,...GRÀCIES!!!:=)MªAssumpció
Ha de estar bonissim!!!
ResponEliminaSalut.
Original i boníssim aquest contrat de sabors.
ResponEliminaM'agrada
PTNTS
Glòria