Aquest ha estat el gran descobriment d'aquesta setmana. De la mateixa manera que cap allà el 2018 em va sorprendre moltíssim l'amanida de bròcoli, pebrot i maçana...aquest cap de setmana ho ha fet la que ara us presento, una amanida de quinoa, carabassó i pastanaga.
L'ingredient base és la QUINOA, una llavor que es pot consumir com si fos un cereal, amb gran valor nutritiu i font de fibra.
Per fer-la he utilitzat quinoa ecològica Bionsan (empresa ubicada a Móra d'Ebre) que podem trobar a Oliva Supermercats.
La recepta no me l'he inventat jo, és de Cookidoo. Us he de dir que és...una delícia! I molt fàcil de fer!
He canviat les quantitats de la vinagreta i no he posat herbes fresques ni all (les he posat seques, de pot).
Vinga, us ho explico!
INGREDIENTS:
- . 250g de quinoa
- . 20g d'OVE
- . 700g d'aigua (per coure la quinoa)
- . 1 polsim de sal
- . 300g de carabassó net i amb pell
- . 200g de pastanaga
- . 1 maçana de varietat àcida neta i sense pelar
- . Ingredients vinagreta: un polsim de julivert i alfàbrega deshidratats, el suc d'una llimona, 10g de vinagre, 50g d'oli OVE, 2 cdts de sal, 1 polsim de pebre mòlt, 2 polsims de sucre
PREPARACIÓ:
1. Cocció de la quinoa en Thermomix: posem dins del got la quinoa, l'oli, l'aigua i la sal. Ho fem coure durant 18 minuts/100º/gir invers/Vel.cullera. // Cocció de la quinoa tradicional: en una cassola posem l'aigua, quinoa, oli i sal. Ho fem coure a foc no massa fort durant uns 18 minuts o fins que veiem que la quinoa està cuita.
2. Una vegada finalitza la cocció de la quinoa la posem a escórrer en un colador de malla fina. La posem en un bol o safata que utilitzarem per portar a taula. Reservem.
3. Trossejat de les verdures en Thermomix: tallem el carbassó en quatre parts (transversalment) i després a daus; ho aboquem al got. Tallem a rodanxes la pastanaga i la incorporem al got. Tallem en quatre parts la maçana i la incorporem al got. Introduïm l'espàtula per l'obertura de la tapa (ajudem al triturat) i ho trossegem 5segons/Vel.5. Aboquem les verdures a la safata on tenim la quinoa i barregem. Reservem. // Trossejat de les verdures tradicional: tallem a dauets molt petitets el carabassó sense pelar, la pastanaga i la maçana. Les afegim a la safata de quinoa que tenim preparada. Reservem.
4. Preparació vinagreta Thermomix: posem dins del got tots els ingredients de la vinagreta i ho barregem 5segons/Vel.4. // Preparació vinagreta tradicional: en bol posem tots els ingredients de la vinagreta i ho barregem molt bé amb una cullera o varetes.
5. Aboquem la vinagreta a la safata on tenim la quinoa i les verdures. Ho barregem molt bé i la deixem refredar una mica.
I ja està! Ja veureu quina amanida! Poca cosa més ens farà falta per completar un bon dinar.
Si la prepareu...ja em direu que us sembla!
Que rica has preparado la quinoa, me gusto!
ResponEliminaBesos
Super complet aquest plat! Un plat únic perfecte.
ResponEliminaPtnts
Glòria
Molt bona pinta, però la verdura és tota crua???
ResponElimina