COCA AMB MEL DE LA RIBERA D'EBRE #OlivaSupermercats

 


Un dels dolços per excel·lència de les Terres de l'Ebre per Setmana Santa és el coc amb mel. Cada zona té la seva pròpia recepta...hi ha moltes varietats! Fins i tot, dins de la mateixa comarca es prepara de maneres diferents! 

Fa uns anys vaig publicar el que es fa a Benifallet (Baix Ebre), recepta de la meva sogra. El podeu trobar...aquí (he d'editar les fotografies, vaig tenir un problema amb el drive i es van esborrar). 

La que us porto avui és una coca, diferent al coc. És recepta del llibre Coques i corassons, de l'Anna Llop i la Laura Mur (Ed.Cossetània) i és la que es fa a la Ribera d'Ebre, la meva comarca. 

És una recepta d'aquelles de "farina la que hi entri, fins que la textura sigui l'adequada, aproximadament...". 

La recepta de la base l'he fet amb el TM6, la resta a mà (a ull). 
Com bé diu el nom, un dels ingredients principals és la mel. He utilitzat la mel #Km0 que podem trobar a Oliva Supermercats de Móra d'Ebre, la mel Bonet de Riba-roja d'Ebre. Recepta i mel de la Ribera d'Ebre! 


Respecte a la recepta original, he reduït una mica de  quantitat de farina,mel i d'oli. 
Per poder fer bé la cobertura, la mel ha d'estar líquida (jo la vaig escalfa al bany maria, sense la tapa i anant remenant). 
Us he de confesar que no m'ha estat fàcil...no l'he tastat ni vist fer mai! 

Vinga, us explico! 

INGREDIENTS:
  • 1 ou L
  • 550g aprox de farina (entre la massa i la cobertura)
  • Una mica menys d'1/4 l d'oli d'OVE (entre la massa i la cobertura)
  • 200g de mel (aprox...fins 250g)
  • 1 raig de moscatell
  • 1 polsim de sal
  • 1 cullerada de sucre
  • 1 got de llet 
  • 50g de llevat fresc 
PREPARACIÓ: 

1. Preparació Thermomix: Posem dins del got la llet i la fem tèbia (Hervidor, 37º). Incorporem 80g d'oli, l'ou, el moscatell, el sucre, la sal i el llevat desfet amb les mans. Ho barregem 5 segons/Vel.4. // Preparació tradicional: en un bol barregem amb una forquilla la llet tèbia, 80g d'oli, l'ou, el moscatell, el sucre, la sal i el llevat desfet amb les mans. 

2. Preparació Thermomix: incorporem uns 350-400g de farina, barregem 10segons/Vel.6. i amassem 2 minuts // Preparació tradicional: anem incorporant la farina a poc a poc al bol i ho anem barrejant amb les mans. Ho acabem d'amassar al pedrís. 

3. Posem la massa a reposar dins d'un bol untat amb oli i tapat amb un drap o film transparent. Esperem a que dobli volum. 

4. Escalfem el forn a 180º. 

5. Una vegada la massa ha doblat volum, l'estirem la  amb l'ajuda del corró sobre la llanda del forn que anem a utilitzar (coberta amb paper d'enfornar). L'estirem fins que ens queda fineta i la revora gruixuda. Donem forma de cordó a la vora (com als pastissets, a les empanades...). 

6. Ara és el moment de fer la cobertura de farina i oli: repartiu l'oli restant per sobre la massa. Amb les mans, repartiu la farina restant (uns 150g) i aneu barrejant-la amb les mans. No us ha de quedar molt líquid, ha de quedar una mica dens (com la mel). 


7. Enfornem la coca durant uns 15-20 minuts, fins que veiem que està daurada per les vores i la cobertura està quasi cuita. 

8. Repartim la mel per sobre, ben repartida. Tornem a enfornar durant uns 5 minuts aproximadament. 
Una vegada finalitzada la cocció, la deixem refredar. 

Us asseguro que és una autèntica delícia. Això sí, consistent! Si ho mengem amb mesura...un plaer! 









Comentaris

  1. Feta!
    Ara s’està refredant… ja t’explicaré😉

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Ay pero que rica se ve, me parece que ha sido todo un triunfo!
    Besos

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!