Fa uns dies em vaig engrescar en preparar una recepta de pollastre diferent.
Tenia cireres madures. Vaig mirar el pollastre i vaig mirar les cireres. Vaig tornar a mirar el pollastre i les cireres. I mira, així, en un tres i no res vaig tenir la idea ben clara. Obrir calaix de les cassoles, triar la que anava bé i...recepta en marxa!
No té cap complicació ni cap misteri. Recepta senzilla i fàcil de fer. Seguir els passos de la cocció d'un rostit en cassola. Daurar carn, sofregit, vi o vermut, herbes, una mica de brou o aigua, incorporar fruita i repòs.
Les quantitats no us les puc dir exacte, són aproximades.
No vaig posar pastanaga ni tomàquet al sofregit per que no em variés el color. Només vaig utilitzar ceba i escalunya; podríeu utilitzar porro.
Un petit consell...no el feu d'un dia per a l'altre perquè us podria variar el color del pollastre i ja no queda tan bonic. Si la salsa està moltes hores amb el pollastre li fa canviar el color i no és tan bonic (opinió personal meva).
Vinga, us explico!
INGREDIENTS (4p):
- 4 cuixes de pollastre o la peça que més us agradi
- 3 escalunyes tallades en juliana
- 1 ceba grossa tallada en juliana
- 4 alls
- Un bon raig d'OVE
- Un bon raig de vermut
- 2 grapats de cireres sense pinyol
- 1 fulla de llorer
- Una mica d'aigua o brou (si és necessari)
- Sal
- Pebre
PREPARACIÓ:
1. Salpebrem el pollastre. Reservem.
2. En una cassola posem un raig ben generós d'oli OVE a escalfar. Quan està calent afegim els alls i el pollastre. El daurem per tots els costats. Vigilem que no es cremin els alls.
3. Quan tenim el pollastre daurat incorporem la ceba i les escalunyes. Remenem enèrgicament i aboquen un bon raig de vermut. Mantenim el foc alegre durant dos o tres minuts. Ho barregem tot molt bé, afegim una fulla de llorer i les cireres. Baixem el foc i ho fem coure durant uns 40 minuts (vigilarem, segons com sigui el pollastre ens costarà més o menys la cocció).
4. Una vegada ha finalitzat la cocció del pollastre retirem les peces a una safata i aboquem les verdures i el suc de la cocció al got de la batedora o al got del Thermomix. Triturem fins obtenir una salsa molt fina.
Tornem a posar dins de la cassola el pollastre i el cobrim amb la salsa.
I ja està ja ho tenim enllestit! Ara només tocaria gaudir-lo parant una taula ben bonica i compartir-lo en família.
Mmm, quina bona fila que fa, aquest pollastre.
ResponEliminaUna abraçada.