Fa un dies vaig encetar un meló que no va sortir gaire bo...per no dir gens. No estava verd però no tenia cap gust.
En cap moment vaig contemplar l'opció de llençar-lo a la brossa. Vaig posar-me a buscar opcions per aprofitar-lo. La que més em va agradar va ser aquesta que vaig trobar a Cookidoo.
Tant si està feta amb Thermomix com amb batedora es fa en uns minuts i és molt fresca. Aquests dies de tanta calor només venen de gust preparacions com aquestes.
Respecte a la recepta original he dos canvis: he substituït la nata per llet desnatada i he doblat la quantitat de la maçana. Podríem prescindir d'ella perfectament.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 4 tires de pell de llimona
- 4 fulles de menta fresca i una mica més decorar el plat
- 800g-1kg de meló fred tallat a trossos
- 2 maçanes pelades i sense llavors
- 150g de brou de pollastre o verdures fred
- 30g de llet desnatada
- 1 polsim de pebre mòlt
- 1 polsim de sal
PREPARACIÓ THERMOMIX: posem dins del got la pell de llimona i la menta i ho triturem 30 segons/Vel.5-10 progressiva. Baixem tots els trossets al fons del got amb l'ajuda de l'espàtula. Incorporem la resta d'ingredients excepte la nata i triturem 45segons/vel.5-10 progressiva. Finalment, afegim la llet i ho barregem 20 segons/Vel.3.
PREPARACIÓ TRADICIONAL: trossegem la menta i les tires de llimona amb les tisores o amb l'ajuda d'un robot tipus 1,2,3. Posem dins del got de la batedora la resta d'ingredients excepte la llet i ho triturem a velocitat màxima fins que ens queda una crema fen fina. Aboquem la llet i ho barregem a velocitat baixa durant uns segons.
Servim la sopa en un bol o plat i ho decorem amb una fulleta de menta. Empolvorem amb pebre mòlt i deixem anar unes gotetes d'OVE.
I ja està! Ja tenim enllestida aquesta sopa freda que intueixo repetiré moltes vegades aquest estiu!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Digue'm què opines!!!