SOPA FREDA DE MELÓ I MAÇANA AMB UN TOC DE LLIMONA I MENTA

 


Fa un dies vaig encetar un meló que no va sortir gaire bo...per no dir gens. No estava verd però no tenia cap gust. 
En cap moment vaig contemplar l'opció de llençar-lo a la brossa. Vaig posar-me a buscar opcions per aprofitar-lo. La que més em va agradar va ser aquesta que vaig trobar a Cookidoo.  
Tant si està feta amb Thermomix com amb batedora es fa en uns minuts i és molt fresca. Aquests dies de tanta calor només venen de gust preparacions com aquestes. 

Respecte a la recepta original he dos canvis: he substituït la nata per llet desnatada i he doblat la quantitat de la maçana. Podríem prescindir d'ella perfectament. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 4 tires de pell de llimona
  • 4 fulles de menta fresca i una mica més decorar el plat
  • 800g-1kg de meló fred tallat a trossos
  • 2 maçanes pelades i sense llavors
  • 150g de brou de pollastre o verdures fred 
  • 30g de llet desnatada
  • 1 polsim de pebre mòlt
  • 1 polsim de sal 
PREPARACIÓ THERMOMIX: posem dins del got la pell de llimona i la menta i ho triturem 30 segons/Vel.5-10 progressiva. Baixem tots els trossets al fons del got amb l'ajuda de l'espàtula. Incorporem la resta d'ingredients excepte la nata i triturem 45segons/vel.5-10 progressiva. Finalment, afegim la llet i ho barregem 20 segons/Vel.3. 

PREPARACIÓ TRADICIONAL: trossegem la menta i les tires de llimona amb les tisores o amb l'ajuda d'un robot tipus 1,2,3. Posem dins del got de la batedora la resta d'ingredients excepte la llet i ho triturem a velocitat màxima fins que ens queda una crema fen fina. Aboquem la llet i ho barregem a velocitat baixa durant uns segons. 

Servim la sopa en un bol o plat i ho decorem amb una fulleta de menta. Empolvorem amb pebre mòlt i deixem anar unes gotetes d'OVE. 

I ja està! Ja tenim enllestida aquesta sopa freda que intueixo repetiré moltes vegades aquest estiu! 




Comentaris