SOPA GREGA DE TOMACA I IOGURT AMB UN TOC DE MENTA


Feia molt temps que anava darrere d'aquesta recepta. Com tot el que porta tomaca em xifla tant a l'hivern com a l'estiu he decidit que havia arribat el moment de fer-la. 

Vaig fer-la adaptada al gust dels de casa...per uns sense iogurt en el moment de presentar-la i per altres amb iogurt (per mi, amb iogurt). 
He seguit fil per randa la recepta de Cookidoo, només he reduït una mica la quantitat de iogurt grec per por a que em diguessin "es nota el iogurt". 


INGREDIENTS (6p): 
  • 1kg de tomàquets pera madurs tallats a quarts (sense pelar)
  • 2 iogurts grecs (aprox.) 
  • Sal
  • 30g de suc de llimona natural
  • 70g d'OVE 
  • 4-6 fulles de menta fresca
  • 2 polsims de pebre mòlt
  • 200g de glaçons casolans (si utilitzeu un altre robot o la batedora, substituir per aigua molt freda)
PREPARACIÓ: 

1- Posem els tomàquets dins del got del Thermomix i ho triturem 2minuts/Vel.10. Si ho fem amb una batedora, triturar a velocitat màxima fins que veiem que els tomàquets han quedat ben triturats. 

2- Afegim 3/4 parts d'un iogurt grec, la sal, el suc de llimona, l'oli, les fulles de menta, el pebre i els glaçons (si ho feu amb batedora normal...recordeu, aigua molt freda). Ho triturem 2 minuts/Vel.10 (primer arribem a velocitat 5 i després pugem progressivament al 10). 

3- Repartim la sopa de tomaca en 6 bols. Afegim una cullerada de iogurt grec (al gust) a cada bol i ho decorem amb una fulla de menta, un polsim de pebre i unes gotetes d'oli. 

I ja ho tindrem! Enllestit per poder gaudir-ne en un moment! 






 

Comentaris

  1. Em sembla que la faig ben aviat!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Bé, feta... i adaptada... Més quantitat de iogurt, per la meitat de tomata 1 iogurt, a part del que va damunt. Menys llimona, un petit raget , i més oli i la mateixa menta per a 2... Fresquissima i boníssima!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!