CREMA DE BLEDES ROGES

 


No sé si vau veure fa unes setmanes la publicació del que vaig cuinar amb bledes roges per al repte Cooking the Chef. 
Es tractava d'una recepta (Fulles de bleda roja amb cansalada) en la que només vaig utilitzar la part "bonica" de les fulles. Amb la resta de fulles i tiges vaig optar per fer la crema que avui us presento. 
Fer una crema amb aquelles parts de les verdures que ens sobren és una bona manera d'aprofitar-les al màxim i d'aconseguir un plat ben saludable. Amb poqueta cosa tenim una bona recepta! 
Aquesta crema crec que és l'última crema calenta que publicaré aquesta temporada. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 150g de porro tallat a rodanxes
  • 600g de bleda roja 
  • 200g de patata trossejada
  • 40g d'OVE
  • 650g d'aigua 
  • Sal
  • Un polsim de pebre mòlt 
PREPARACIÓ THERMOMIX: 
  1. Posem dins del got el porro tallat a rodanxesi l'oli. Ho trossegem 3 segons/Vel.5 i a continuació ho sofregim 6minuts/120º/Vel.1. 
  2. A continuació afegim les bledes trossejades i ho continuem sofregint durant uns 3 minuts/120º/Vel.1. 
  3. Tot seguit incorporem les patates trossejades i sofregim una mica més, uns 3 minuts/120º/Vel.1,5. 
  4. Ara és el moment en que aboquem l'aigua i un polsim de sal. Ho fem coure 30minuts/100º/Vel.1.
  5. Una vegada finalitzada la cocció esperem uns minuts a que baixi la temperatura i ho triturem 1min./Vel.progressiva 5-10. 
  6. Ho podem presentar a taula amb un polsim de pebre mòlt i un rajolí d'oli. 
PREPARACIÓ TRADICIONAL: 
  1. En una cassola posem a escalfar l'oli i quan està calent (però no fumejant) aboquem el porro tallat a rodanxes. Sofregim uns  5minuts, a foc alegre però vigilant que el porro no es cremi. 
  2. A continuació incorporem les fulles de bledes i continuem sofregint  uns 3 minuts més. Tot seguit afegim la patata trossejada i continuem uns 3 minuts més. 
  3. Finalitzat el sofregit afegim un polsim de sal i l'aigua. Ho fem coure uns 30minuts o fins que veiem que està ben cuit.
  4. Una vegada finalitzada la cocció esperem uns minuts a que baixi la temperatura i ho triturem amb la batedora a màxima potència. 
  5. Ho podem presentar a taula amb un polsim de pebre mòlt i un rajolí d'oli.




Comentaris

  1. Quin color tan bonic queda amb la bleda vermella.
    Quanta raó tens, no hem de llençar res, i les cremes són una bona solució moltes vegades.
    I a partir d’ara esperem les teves propostes de cremes fresquetes😉

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Olga, una crema amb un color espectacular. Molt bona de segur. Si la vols afegir al meu projecte, ja que has aprofitat, serà benvinguda.
    Bon diumenge i besets.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!