PRUNES AMB SALSA DE MISTEL·LA I GELAT DE TORRÓ #OlivaSupermercats

 



Ja soc aquí amb la #receptaOlivaSupermercats del mes d'agost! 
Aquest mes hem triat una fruita que durant l'estiu està en plena temporada, les prunes. 
Amb elles he volgut preparar unes postres de festa i crec que ho aconseguit (almenys això és el que m'han dit a casa!). 


Aquestes prunes van ser ideals per fer aquesta recepta. Eren de textura consistent, ideal per fer-les en dues parts i treure el pinyol. 

La recepta original és de Cookidoo, la plataforma de receptes de Thermomix. He fet alguns canvis respecte a la tria d'ingredients: taronja en compte de llimona, mistel·la en compte de vi blanc i gelat de torró en compte de gelat de vainilla. 


Del que es tracta és de fer una salsa  a base de sucre morè i mistel·la i després fer una cocció de les prunes (sense pelar i partides per la meitat). Vinga, us ho explico! 
 
INGREDIENTS (4p aprox.): 
*Crec que amb una pruna i mitja per persona i una bola de gelat de torró és una ració suficient. Si les prunes fossin grans, una per persona. 
  • 50g de sucre morè
  • 4 tires de pell de taronja
  • 25g de mistel·la
  • Un polsim de canyella
  • 300g de prunes (sense pelar, tallades per la meitat i sense pinyol)
  • Gelat de torró o de vainilla 
PREPARACIÓ: 

1. El primer que hem de fer és triturar sucre amb les pells de taronja. Ho podem fer amb un robot tipus 1,2,3 o amb Thermomix (10 segons, velocitat 10 i baixar ingredients amb ajuda espàtula). 

2. A continuació hem de fer una salsa escalfant el sucre triturat, la mistel·la i la canyella. Ho hem de portar a punt d'ebullició i després mantenir un foc suau durant 10 minuts. Si ho fem amb Thermomix, ho fem coure 10 minuts/100º/vel.1. 

3. El tercer pas és incorporar les prunes a la salsa i coure-les durant 10 minuts a punt d'ebullició, vigilant que no estiguin a foc fort. Si ho fem amb Thermomix, col·loquem les mitges prunes al got i ho fem coure 10minuts/100º/gir invers/velocitat cullera. 

4. Una vegada ha finalitzat la cocció, toca presentar les presentar les postres quan estaran són calentes o tèbies (al vostre gust) acompanyades d'una bola de gelat de torró o de vainilla. 

I ara només queda...gaudir moltíssimes d'aquestes postres tan de festa! Si esteu a punt de Festa Major, les podeu tenir en compte. 


Comentaris

  1. Has fet uns quants canvis però em
    sembla que el resultat s’ho val.
    M’agraden molt aquestes postres🥰🥰🥰

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!