AMANIDA DE PRÉSSEC #FlorDeCamp , TOMACA I FORMATGE

 



Fa uns dies vaig rebre una caixa preciosa de fruita dolça de Benissanet de la mà de Flor de Camp. Us asseguro que feia molt però que molt goig! Préssecs, nectarines, paraguaios i albercocs. Quin assortit tan dolç de fruita d'estiu! 


Darrere de Flor de Camp hi ha Josep, jove pagès de Benissanet o com es descriu a ell mateix "pagès i amant de la terra". 
La seva producció de fruita dolça i de calçots tenen diversos certificats, entre ells el de Producció Integrada otorgada per la Generalitat de Catalunya ("sistema agrícola de producció d'aliments de qualitat, mitjançant mètodes respectuosos amb la salut humana i el medi ambient", text extret de la web del Dep Agricultura). 

La recepta que us presento avui incorpora el préssec. 
He de dir que m'agrada molt incorporar la fruita a les amanides i als gaspatxos. M'encanta! 

Ha coincidit que vaig comprar la revista Cuina i que algunes de les seves receptes tenen com ingredient protagonista la fruita dolça d'estiu. 
He volgut preparar una recepta semblant a una de les publicades. La gran diferència està en la varietat de formatge utilitzat: en compte d'utilitzar burrata he utilitzat formatge semi de tovalló de cabra, Artagro de Rasquera. La combinació d'aquests ingredients és...deliciosa. 
Vinga, us explico! 

Ingredients:
  • Préssec
  • Tomaca madur de la varietat que més us agradi 
  • Formatge de cabra, de tovalló (o el de la varietat que més us agradi). 
  • Vinagreta: sal, 2 cds d'oli d'oliva verge extra, una miqueta de vinagre, 1cda de mel, n1 polsim de pebre roig dolç, un bitxo desfet  i un polsim de pebre.
Preparació: barregem tots els ingredients de la vinagreta i reservem. 
En un plat, disposem la tomaca, el préssec i el formatge de la manera que més us faci goig. Abans de servir, repartim la vinagreta. 

I ja ho tenim! Una manera molt fàcil i senzilla de gaudir de la fruita no només amb les postres. 




Comentaris