ARRÒS LLARG @ArròsMontsià AMB FRUITS SECS #RevistaAGRO @CooperativesAgràriesdeCatalunya

 


Fa unes setmanes es van posar en contacte amb mi des de la revista AGROactivitat de la Federació de Cooperatives Catalanes
Em van proposar una col·laboració i vaig acceptar encantada. A més, com a ebrenca que soc, la cooperativa de proximitat amb la que em van enllaçar és La Càmara Arrossera del Montsià

Vaig rebre a casa un lot de productes i, de tots ells, el primer que he triat i el que és el protagonista de la recepta d'avui és l'arròs llarg. 
Dins del lot també hi havia un gotet per utilitzar-lo de mesurador i una carmanyola d'oryzite, material alternatiu al plàstic fabricat amb clofolla d'arròs.


He optat per una recepta vegana a base de fruits secs i arròs. Evidentment, els fruits secs que he utilitzat tots són del nostre país ("del terreno", com a mi m'agrada dir). 
Tot a punt per preparar una recepta d’arròs sorprenent amb la que posem en valor el nostre arròs i els fruits secs de la nostra terra?
Vinga, us explico com fer-ho! 
 
INGREDIENTS (4 racions):

● 125g de barreja de fruits secs “del terreno” al vostre gust (Jo he posat: nous, avellanes, ametlla laminada, festucs, cacahuets i pinyons)
● ½ cullerada de sucre glass
● Oli d’oliva verge extra
● Sal
● ½ cdta de cafè de curry en pols
● 200g d’arròs llarg Montsià
● 450g d’aigua per coure l’arròs
● 6 orellanes tallades en quatre parts
● 1 grapat de panses

PREPARACIÓ: 

1. En primer lloc hem de saltejar una miqueta els fruits secs: en una paella posem a escalfar un raig ben generós d’oli d’oliva verge extra. Incorporem els fruits secs i els saltegem durant uns 10 minuts. A continuació, afegim un polsim de sal, el curry i el sucre glass. Remenem sense parar durant uns 3 minuts. 
Retirem del foc i reservem els fruits secs en un bol.

2. El següent pas és la cocció de l’arròs. En una cassola posem a escalfar l’aigua i quan arriba al punt d’ebullició aboquem l’arròs, les orellanes, les panses, un polsim de sal i un raig d’oli. Ho fem coure uns 15 minuts (anem vigilant la cocció, a foc mig). 
Una vegada finalitzada la cocció de l’arròs el deixem reposar uns 3 minuts i el disposem en una safata o bol ben bonic.

3. Repartim per sobre els fruits secs reservats i ja el podem servir a taula.

Desitjo que us animeu a preparar aquesta recepta i que la disfruteu moltíssim! 
Us asseguro que no serà l'última vegada que la cuinareu! A casa meva...repetirem, segur! 

Comentaris

  1. Una molt bona recomanació per fer un taper!!!..., Moltes gracies!:)MªAssumpció

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!