AMANIDA DE BULGUR AMB AMETLLA, RUCA I PRÉSSEC ROIG @BionSan


Avui us porto la segona recepta de la meva col·laboració amb Bionsan

He descobert el bulgur en gra ecològic. A la web de Bionsan podem llegir el que ens diuen sobre aquest producte: superalimento versátil y nutritivo que enriquecerá tu dieta diaria. Ideal para quienes buscan una alternativa saludable al trigo tradicional, este producto es perfecto para una amplia variedad de recetas.

El bulgur no es una planta, sino una forma especial de procesar el trigo duro. Los granos de trigo se secan y se descascaran, resultando en un producto que mantiene un contenido significativo de gluten, por lo que no es apto para personas con intolerancia al gluten.

He buscat receptes que tenen com a protagonista el bulgur i per la primera que he optat ha estat per l'amanida que us presento avui. 
La recepta original és de Cookidoo, tot i que jo he fet la meva variació. Un dels ingredients que no he utlitzat és l'alvocat, ja que no m'agrada gaire i també per altres motius que no venen al cas. El préssec no l'he tallat a daus, he fet talls i he conservat la pell. Per últim, he incorporat avellanes a la recepta (únicament proposa ametlles). 

La varietat de préssec que he utilitzat és el préssec roig, de Flor de Camp (Benissanet, producte de proximitat). També la podem fer amb nectarina o amb préssec de Calanda. 




És una amanida senzilla, deliciosa i molt completa. Vinga, us explico! 

Ingredients: 
  • Ruca (per posar a la base de l'amanida) 
  • 2 préssecs de la varietat que més us agradi
  • 120g de bulgur BionSan 
  • Vinagreta: 40g de suc de llimona, 60g oli d'oliva verge extra, 20g de mel, 1 polsim de comí mòlt (al gust, opcional), 1 polsim de sal
  • 25g ametlles torrades trossejades
  • 25g avellanes torrades trossejades 
  • 800g aigua (per la cocció del bulgur) 
Preparació: 

1. Comencem amb la cocció del bulgur. Podeu fer-la de manera tradicional seguint la recomanació de Bionsan clicant aquí o amb Thermomix. Posem dins del got l'aigua i el cistell. Al cistell hi posem el bulgur i ho fem coure 15 minuts/100º/Vel.4. Quan acaba la cocció aboquem el bulgur en una safata (la que utilitzarem per portar a taula) , el remenem amb l'espàtula i el deixem refredar. Rentem i assequem el got. 

2. El segon pas és trossejar l'ametlla. Les posem al got i 3segons/Vel.7. Les dipositem sobre el bulgur. 

2. Tot seguit, preparem la vinagreta. Posem els ingredients de la vinagreta al got i ho barregem 5segons/Vel.5. Reservem fins al moment de servir. 

3. Acabem de preparar la safata de l'amanida: al voltant del bulgur col·loquem el préssec i al voltant del préssec la ruca. 

Només ens quedarà repartir la vinagreta en el moment de portar l'amanida a taula i ja estarà! 
Us assegur que us agradarà moltíssim! Per mi ha estat un gran descobriment! 



 

Comentaris