Panets xapata #1perfil1recepta

 


Va ser veure aquests panets als stories d'Instagram i decidir a l'instant que els havia de fer. 
Sí, sí, així va ser! 
Tenia ganes de fer pa, de fet...continuo tenint moltes ganes! Les setmanes passen volant, entre setmana impossible fer pa i els últims caps de setmana no ha estat possible posar-m'hi...així que, desitjant estic de fer-ne! 

És una massa molt humida, té molta hidratació però si et mulles les mans amb aigua...no hi ha cap problema, es treballa molt fàcilment. 
Té uns quants processos de repòs i amassat. No són cap problema! Mentrestant la massa reposa podem fer altres coses! 

La vaig conèixer gràcies al perfil d'Instragram La gloria vegana, mirant reels als stories. L'única cosa diferent que he fet respecte a ella és que he utilitzat llevat fresc en compte de llevat sec de forner. 

Recepta de pa que ha arribat a casa per quedar-s'hi. Vinga, us explico! 

Ingredients: 
  • 500g de farina de força
  • 450ml d'aigua 
  • 21g de llevat fresc
  • 10g de sal
  • 10g d'oli d'oliva verge extra 
Preparació: 

1. En un bol posem l'aigua, l'oli i el llevat fresc. Ho barregem amb unes varetes o amb una cullera fins que el llevat està ben desfet. 

2. A continuació incorporem la farina i la sal. Ho barregem amb una espàtula o amb una cullera de fusta fins que tot està ben integrat. Tapem el bol i ho deixem reposar a temperatura ambient 30minuts. 

3. Fem uns quatre plecs a la massa: ens mullem les mans amb aigua, agafem la massa, l' estirem la massa una mica cap amunt i la introduïm al centre de la massa. Fem el mateix a la resta de la massa, girant el vol cada vegada que fem un plec. Deixem reposar 20 minuts. Repetim aquest procediment dos vegades més, amb la diferència que la segona vegada deixem reposar 1 hora. 
El resum seria: fer plecs a la massa-repòs 20 minuts-fer plecs a la massa-repòs 20 minuts- fer plecs a la massa-repòs 1 hora. 

4. Preparem una llanda de forn amb paper d'enfornar. 
Empolvorem el pedrís amb farina. 
Empolvorem amb farina la massa (la part superior, encara dins del bol). Aboquem la massa al pedrís i intentem formar un quadrat, aplanant-la una miqueta amb les mans mullades. 

5. Tallem la massa en 6 o 8 porcions. Cada porció l'anem dipositant a la llanda que tenim preparada. El moviment de tallar i deixar a la llanda haurà de ser ràpid! 
He de reconèixer que l'execució d'aquest pas l'he de millorar. 

6. Deixem reposar les porcions de massa (sense tapar) mentrestan escalfem el forn a 200º. Posem una mica d'aigua en un recipient resistent a la calor, a la base del forn (volem fer vapor). 

7. Enfornem durant 25 minuts o fins que veiem que els panets estan dauradets. Una vegada finalitzada la cocció, deixem refredar els panets sobre una reixeta. 

I ja està, ja tenim enllestits uns panets que de ben segur que us encantaran! Quin plaer fer-nos el pa a casa, oi? 





Comentaris