Pasta fresca amb salsa de tomaca i burrata Mas Guri #OlivaSupermercats

 


Avui vinc amb la primera #receptaOlivaSupermercats de l'any. 
L'ingredient protagonista és un nou producte disponible a la botiga de Móra d'Ebre: burrata catalana Mas Guri


La burrata és una varietat de formatge fresc de pasta filada, en forma de farcell i de llet de vaca. El seu sabor ens pot recordar al iogurt o a la nata.
La majoria de receptes que he vist sempre (i he preparat a casa) preparen la burrata en amanida, gaudint d'ella de la forma més natural possible, sense processar-la. 

Fa uns dies vaig veure un reel per Instagram en el que la incorporaven a la salsa de tomaca i mira...em va sorprendre. 
D'aquella recepta (no l'he tornat a trobar) només he agafat la idea; pel que fa als ingredients i preparació és collita pròpia de la meva filla i meva. Aquesta recepta l'hem fet entre les dues! 

Per l'ocasió hem preparat pasta fresca a casa. Ens agrada molt fer-ho! 
Avui, però, no ens centrarem en aquesta preparació. 


Vinga, us explico! 

Ingredients (4p): 
  • 350g-400g de pasta fresca o de pasta seca (com vulgueu) 
  • 1 burrata Mas Guri 
  • 350g-400g de tomaca natural trossejada o aixafada amb la forquilla (o triturada, si us agrada més)
  • 1 ceba mitjana picada o trossejada molt petita 
  • Uns tallets de cansalada, bacon o guanciale 
  • Un polsim d'alfàbrega 
  • Un polsim d'orenga 
  • Un polsim de pebre mòlt 
  • Sal 
  • Oli d'oliva VE 
  • Una miqueta de sucre per la tomaca 
  • Aigua per coure la pasta 
Preparació: 

1. En primer lloc, prepararem la salsa. Sempre recordo les indicacions de l'Antonella Speranza (cliqueu enllaç per recordar la recepta) "És la salsa la que espera a la pasta"
Utilitzem una cassola plana o una paella gran; haurem de tenir espai per abocar la pasta cuita. 
Comencem daurant la cansalada, bacon o el guanciale i ho retirem. 
Tot seguit fem un sofregit suau de la ceba. Quan veiem que es fa transparent incorporem la tomaca natural, sal, un polsim de sucre, un polsim d'orenga i un d'alfàbrega. Ho fem coure a foc suau. 
En el moment en que veiem la tomaca li queda una estoneta per acabar d'estar cuita, preparem l'olla per coure la pasta. 

2. Fem la cocció de la pasta seguint les instruccions del fabricant. 

3. Quan la tomaca ja està cuita, afegim la burrata i 3 cullerades d'aigua de la cocció de la pasta. Barregem enèrgicament fins que tenim la burrata desfeta. Al final, també incorporem la cansalada que tenim daurada. 

4. Una vegada ha finalitzat la cocció de la pasta, l'escorrem i la incorporem a la cassola o paella on tenim el sofregit. Ho barregem molt bé,  empolvorem amb pebre mòlt i...ja la podem servir! 

Desitjo que us hagi agradat aquest proposta i que us animeu a preparar-la. 
A casa l'hem disfrutat moltíssim!