Top blocs de receptes

dimecres, 16 de gener de 2019

CROQUETES DE GAMBES @Cuinema6mans


Les xiques del @Cuinema6mans vam acabar l'any 2018 amb una recepta dolça i tornem el 2019 amb una de salada. Ho vam tenir decidit en un pim-pam! 
A la conversa va sortir que avui 16 de gener seria el Dia mundial de la Croqueta i...fet! Som així...ens posem fàcilment d'acord! 



He revisat les receptes de croquetes que tinc publicades al bloc i m'he adonat de que només tinc publicades tres receptes i totes tres tenen la carn com ingredient principal. Les que us porto avui, la quarta recepta, són...de gambes! I també, a diferència de les altres, us dic que estan fetes amb el meu estimat Thermomix. 
La recepta original és de Cookidoo però jo li he fet algun canvi (no utilitzo mantega, he augmentat la quantitat de gambes...).
Vinga, us explico!!!

INGREDIENTS: 

  • 110g d'oli d'OVE (30+80)
  • 300g de gambes crues pelades tallades a trossets
  • 150g farina
  • 30g de Maizena
  • 800g llet sencera a temperatura ambient
  • 1cdta de sal 
  • 1/2 pastilla brou de peix 
  • 1 polsim de pebre mòlt
  • 1 polsim de nou moscada 
  • Per arrebossar: pa ratllat, farina, ou batut i oli 
PREPARACIÓ:
  1. Posem dins el got l'oli i l'escalfem 5min/120º/Vel cullera. 
  2. A continuació afegim les gambes i les sofregim 3minuts/120º/Gir esquerra/Vel.cullera. Retirem les gambes i deixem l'oli al got. 
  3. Afegim 80g d'oli i escalfem 5min/100º/Vel.1
  4. Aboquem la farina al voltant de les ganivetes i ofeguem 3minuts/120º/Vel.2
  5. Incorporem la Maizena, la llet, la pastilla de brou de peix, la sal, el pebre i la nou moscada. Barregem 10segons/Vel.7. Tot seguit programem 25 min/100º/Vel.4. 
  6. Afegim les gambes que tenim reservades i barregem amb l'espàtula. Ho fem coure 3min/100º/Vel.2.
  7. Introduïm la pasta de les croquetes dins una màniga pastissera i reservem a la nevera fins el dia següent. 
  8. Tallem la punta de la màniga pastissera i fem sortir la massa. Tallem els cilindres de pasta de croqueta en porcions, com més ens agradi. 
  9. Passem les croquetes per farina-ou batut-pa ratllat i les deixem reposar una estona a la nevera. 
  10. Finalment, les fregim en abundant oli i les escorrem sobre paper absorvent. 
I...ja està!!! Ja podem gaudir d'unes croquetes delicioses! 


Ara us toca anar a visitar les de la Marta i les de la Glòria. Mireu, mireu...

- Les croquetes de carabassa de No tot són postres a la cuina
- Les croquetes d'aprofitament de Padenous 







12 comentaris:

  1. Conversa ràpida, decisió ràpida...i quin @cuinema6mans tan bo ens ha sortit!!!!!!!
    Bon DiaMundial de la croqueta!

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perfecte, com sempre!!! El més important ho tenim...ens avenim i ens estimem molt!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Muy ricas Olga, mira yo no le tengo pillado el punto thermomix a las croquetas y las sigo haciendo a mano, con el pochadito de cebolla y dándole al brazo jejeje
    Un besazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Gracias, Pilar! No tardarás en pillárselo, seguro.
      Besos y buen fin de semana,
      Olga

      Elimina
  3. No us en deu quedar cap, oi?
    M'ho temia.

    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No en va quedar cap!!! Van volar totes!
      Petonets i bon cap de setmana,
      Olga

      Elimina
  4. Respostes
    1. Gràcies, Lolines!!! Ho són, ho són!!
      Petonets i bon cap de setmana,
      Olga

      Elimina
  5. Veo una croqueta y se me van las manos a ella.Que buenas¡
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi me passa igual, Miquel!! Les croquetes em poden!!
      Petonets i bon cap de setmana,
      Olga

      Elimina
  6. De gambes! Mmmmm que rebones! i quina textura...genials!
    Molt bona proposta la que ens portes!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Marta!!! Vam tenir bona idea, oi???
      Petonets i molt bon cap de setmana,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!