TÀRTAR DE SECALLONA DE @CarnisseriaNogales





Feia molt temps que anava darrere d'aquest tàrtar i l'últim sopar amb amics va ser l'oportunitat perfecta per fer-ho i compartir-ho. 

He voltat per diferents blocs i he vist que uns els fan amb tomàquets confitats (No tot són postres a la cuina), altres hi posen fruits secs (Semproniana) i d'altres ratllen la tomaca (El Cullerot Festuc). 
Sabeu què m'ha passat? Que ara m'he quedat amb les ganes de fer aquesta diversitat de receptes! Això em sol passar quasi sempre...i m'agrada! 

Per fer la recepta hem de tenir en compte un aspecte primordial: triar un bon fuet o secallona i triar uns bons tomàquets. Jo he triat la secallona de la Carnisseria Nogales i les tomaques pera de la Sénia de Casadó, dos productes Km0 de Móra d'Ebre d'excel·lent qualitat. Ah! I també hem de tenir en compte que el fuet o la secallona no ha quedar triturat del tot, és important que quedin trossets. 
És molt senzill de fer i el resultat és...impressionant. Vinga, us explico!! 

INGREDIENTS (quantitats aproximades): 
  • 1/2 secallona 
  • 3 tomàquets pera petits 
  • Oli d'oliva VE 
  • Un polsim de julivert 
PREPARACIÓ: 
  1. Piquem la secallona amb un robot picadora tipus 1,2,3  o amb el Thermomix (uns segons a Vel.5). No ha de quedar molt picat, han de quedar trossets. 
  2. Trossegem a daus petits les tomaques. 
  3. Barregem la secallona i la tomaca i aboquem un raig d'oli d'OVE. 
  4. Per presentar-ho a taula, utilitzem un emplatador de la forma que volguem. Posem dins el tàrtar, ho pressionem i retirem l'emplatador. 
  5. Ho empolvorem amb julivert (opcional). 
Si ho presentem en un plat ben bonic ens quedarà...espectacular. 
El plat que he utilitzat és de Ceràmiques Ferran Segarra,  de Miravet (població veïna de la Ribera d'Ebre). 


Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!