PATÉ DE CALÇOTS @OlivaSupermercats

 


Som en plena temporada del calçot i a la nostra comarca, La Ribera d'Ebre, tenim pagesos que els cultiven i fan una bona collita. Per tant, no ens cal anar lluny a buscar-los! Són autèntics KM0 de la comarca! 
És el cas del calçots de Josep M. González de  Benissanet, que els trobem a Oliva Supermercats de Móra d'Ebre. 

Tenia ganes de preparar una recepta diferent però que tampoc fos molt complicada de fer. 
Al bloc tinc publicades dues receptes que porten calçots, una que és d'aprofitament dels calçots que ens queden després de fer una calçotada (bunyols de calçots) i una altra que és una crema i que es fa amb els calçots crus (crema de bledes i calçots). 

La d'avui, un paté,  pot servir tant d'aprofitament com si comencem amb els calçots crus. 
Els calçots els vaig coure al forn de l'estufa de llenya. Van quedar espectaculars de bons i bonics! Val a dir que, al forn elèctric també queden molt bons...però el color daurat que s'aconsegueix amb el de llenya és diferent.  
És una altra manera de gaudir dels calçots i la seva salsa quan no pots fer una autèntica calçotada al camp. A més a més, en un tres i no res estan cuits! 

La idea de la recepta no és meva, és de la comunitat digital d'alimentació saludable Ets el que menges. Totes els propostes em van agradar moltíssim i he pres bona nota de totes elles. 

He seguit la recepta fil per randa (bé, he augmentat una mica la quantitat de calçots i he incorporat el pebre mòlt). Ha estat tot un èxit! És de les que ha arribat per quedar-se! 
Això sí...la propera vegada potser augmentaré la quantitat de comí; aquesta primera he estat molt prudent, per por a que a que no agradés. Com ha agradat...la propera, endavant! 

Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 15 calçots ben nets i cuits al forn 
  • 1 cullerada sopera de tahina torrada (pasta de sèsam torrada) 
  • 4 cullerades soperes d'OVE 
  • 1 cullerada sopera de suc de llimona 
  • Un polsim de sal 
  • Un polsim de comí mòlt (al gust)
  • Un polsim de pebre mòlt (per la presentació) 
PREPARACIÓ: 

1. Posen dins del got de la batedora els calçots trossejats (els he tallat amb les tisores).

2. Afegim la tahina, l'oli, el suc de llimona, la sal i el comí. Ho triturem tot ben triturat fins obtenir la textura del paté.

3. Ho presentem en tartaletes o llesquetes de pa. En el moment de servir ho empolvorem una miqueta amb pebre mòlt. 

I ja està! Així de senzilla i ràpida de fer! Us asseguro que us encantarà! 



Comentaris

  1. Holaaaaaaa!!!!
    He vingut corrents a veure si s'assemblava a la recepta que faig jo...i sí, és molt semblant però jo hi afegeixo una miqueta de romesco 😋, que bo és, veritat, aquest patè?????

    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!