AMANIDA DE QUINOA, CARABASSÓ, PASTANAGA I MAÇANA #OlivaSupermercats

 


Aquest ha estat el gran descobriment d'aquesta setmana. De la mateixa manera que cap allà el 2018 em va sorprendre moltíssim l'amanida de bròcoli, pebrot i maçana...aquest cap de setmana ho ha fet la que ara us presento, una amanida de quinoa, carabassó i pastanaga. 

L'ingredient base és la  QUINOA, una llavor que es pot consumir com si fos un cereal, amb gran valor nutritiu i font de fibra. 
Per fer-la he utilitzat quinoa ecològica Bionsan (empresa ubicada a Móra d'Ebre) que podem trobar a Oliva Supermercats. 


La recepta no me l'he inventat jo, és de Cookidoo. Us he de dir que és...una delícia! I molt fàcil de fer! 
He canviat les quantitats de la vinagreta i no he posat herbes fresques ni all (les he posat seques, de pot). 
Vinga, us ho explico! 

INGREDIENTS: 

  • . 250g de quinoa
  • . 20g d'OVE 
  • . 700g d'aigua (per coure la quinoa)
  • . 1 polsim de sal 
  • . 300g de carabassó net i amb pell 
  • . 200g de pastanaga 
  • . 1 maçana de varietat àcida neta i sense pelar 
  • . Ingredients vinagreta: un polsim de julivert i alfàbrega deshidratats, el suc d'una llimona, 10g de vinagre, 50g d'oli OVE, 2 cdts de sal, 1 polsim de pebre mòlt, 2 polsims de sucre 

PREPARACIÓ: 

1.  Cocció de la quinoa en Thermomix: posem dins del got la quinoa, l'oli, l'aigua i la sal. Ho fem coure durant 18 minuts/100º/gir invers/Vel.cullera. // Cocció de la quinoa tradicional: en una cassola posem l'aigua, quinoa, oli i sal. Ho fem coure a foc no massa fort durant uns 18 minuts o fins que veiem que la quinoa està cuita. 

2. Una vegada finalitza la cocció de la quinoa la posem a escórrer en un colador de malla fina. La posem en un bol o safata que utilitzarem per portar a taula. Reservem. 

3. Trossejat de les verdures en Thermomix: tallem el carbassó en quatre parts (transversalment) i després a daus; ho aboquem al got. Tallem a rodanxes la pastanaga i la incorporem al got. Tallem en quatre parts la maçana i la incorporem al got. Introduïm l'espàtula per l'obertura de la tapa (ajudem al triturat) i ho trossegem 5segons/Vel.5. Aboquem les verdures a la safata on tenim la quinoa i barregem. Reservem. // Trossejat de les verdures tradicional: tallem a dauets molt petitets el carabassó sense pelar, la pastanaga i la maçana. Les afegim a la safata de quinoa que tenim preparada. Reservem. 

4. Preparació vinagreta Thermomix: posem dins del got tots els ingredients de la vinagreta i ho barregem 5segons/Vel.4. // Preparació vinagreta tradicional: en bol posem tots els ingredients de la vinagreta i ho barregem molt bé amb una cullera o varetes. 

5. Aboquem la vinagreta a la safata on tenim la quinoa i les verdures. Ho barregem molt bé i la deixem refredar una mica. 

I ja està! Ja veureu quina amanida! Poca cosa més ens farà falta per completar un bon dinar. 
Si la prepareu...ja em direu que us sembla! 






Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!