LLOM AMB SALSA DE MAÇANA, PRUNES I FOIE


Avui us porto un plat que fa molta festa. Bé, almenys ho fa per mi...com tots els plats que porten salsa. 
El vaig preparar per un sopar amb amics i va agradar molt. Ara que venen dies de festa major és una bona opció a tenir en compte. 

Com ja sabeu, les salses amb maçana i prunes m'agraden molt. El toc dolcet m'agrada com contrasta amb la resta d'ingredients. I aquesta, a l'incorporar el foie micuit...ni us ho explico! 
Evidentment, si no us agrada el foie el podeu eliminar.


La peça de carn que vaig triar és llom de porc Ral d'Avinyó, a la Carnisseria Nogales. És una carn més tendra, més melosa i més saborosa. 

La recepta és molt fàcil de fer, ja veureu. Vinga, us explico! 

INGREDIENTS (8p): 
  • 1 peça de llom Ral que faci 1kg i 1/4 aproximadament 
  • 2 cebes mitjanes tallades a trossos
  • 10 prunes sense pinyol
  • 2 maçanes 
  • 100g de foie micuit
  • 1 raig ben generós de vermut 
  • 4 alls 
  • 1 fulla de llorer
  • 1 got d'aigua (potser no el necessitarem tot)
  • Sal
  • Pebre 
  • OVE
PREPARACIÓ: 

1. Salpebrem la peça de llom. Reservem. 

2. En una cassola posem a escalfar un raig ben generós d'oli d'OVE i els alls. Daurem la peça de llom per tots els costats. Vigilem que no es cremin els alls! 

3. A continuació incorporem la ceba i el raig generós de vermut. Ho mantenim a foc fort durant uns pocs minuts i després el baixem. Ho deixem sofregir durant uns minuts a foc mig. Afegim la maçana, les prunes i la fulla de llorer i baixem el foc. Segons com ho veiéssim afegim una mica d'aigua. Vigilem durant la cocció que no es quedi sense líquid. Ho fem coure uns 35 minuts aproximadament. 

4. Una vegada finalitzada la cocció retirem la peça de llom i aboquem la resta d'ingredients al got de la batedora. Incorporem el foie micuit i triturem. 

5. Esperem a que la peça de llom estigui tèbia per poder-la tallar. 

6. En el moment de servir, escalfem la salsa. 

I ja està! Ja ho teniu! Un plat deliciós que us farà molta festa. 



Comentaris