KUGELHOPF VIENÈS

 



Després d'uns quants anys d'haver-lo fet per primera vegada, he tornat a fer aquest dolç nadalenc. Em feia molta il·lusió publicar-lo. 
La recepta és d'un dels llibres de Thermomix més bonics que tinc, Panadería y Bollería II. He fet moltes receptes d'ell! 

Respecte a la recepta del llibre he fet tres petits canvis: no he posat sucre vainillat sinó pasta de vainilla, la canyella l'he substituït per les espècies alsacianes i el farcit l'he fet amb barreja de fruits secs (la recepta diu nous o ametlles). 
 

És un d'aquells dolços que fan olor i sabor a Nadal, a la calidesa de la cuina de casa...m'encanta! 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS: 
  • Farcit de fruits secs: 120g de barreja de fruits secs (avellanes, ametlles torrades i nous), 2 cdts de canyella o de barreja d'espècies alsacianes, 100g sucre 
  • Massa: 200g sucre, 1cta de pasta de vainilla, la pell d'1 llimona, 50g de llet sencera, 200g de mantega (150g per la massa i 50g pel motlle), 50g de rom, 4 ous, 30g de llevat fresc, 700g de farina de força, 1 polsim de sal 
  • Sucre glass per empolvorar 
PREPARACIÓ: 

1.Primer fem el farcit de fruits secs: posem tots els ingredients al got i trossegem 30segons/Vel.10. Reservem en un bol. 

2. Ara fem la massa: posem dins del got el sucre i la pell de llimona. Ho pulveritzem durant 30segons/Vel.10. Baixem el sucre al fons del got amb l'ajuda de l'espàtula. 

3. Incorporem la llet, la mantega, el rom i la vainilla. Ho barregem i ho fem tebi durant 1min/37º/Vel.2.  A continuació afegim els ous i el llevat i ho barregem 5segons/Vel.4. 

4. Ara arriba el moment de posar la farina i la sal. Amassem durant dos minuts. 

5. Empolvorem el pedrís de la cuina i aboquem la massa. Formem un cilindre i l'anem tallat a rodanxes d'1,5 cm. aproximadament. 

6. Fonem la mantega al microones. Agafem una peça de massa i la pinzellem amb la mantega per una cara i tot seguit l'arrebossem per la barreja de fruites secs (només una cara!); la deixem en una safata. Repetim aquest pas amb totes les porcions de massa. 

7. Untem amb mantega el motlle de kugelhopf i anem col·locant totes les porcions de massa amb l'arrebossat a la part de dalt. Quan les tinguem totes, pressionem la massa amb les mans (ha de quedar massa a una mica més de la meitat del motlle, aprox.). Deixem reposar fins que augmenti volum. 

8. Escalfem el forn a 180º i ho fornegem durant uns 40-45 minuts. 

9. Finalitzada la cocció, desmotllem en calent sobre una reixeta. 

10. En el moment de presentar-lo l'empolvorem amb sucre glass. 

I ara només ens queda gaudir-lo i compartir-lo! Us agradarà molt!








Comentaris

  1. Ès una de les postres que tinc pendent, però com per Nadal cuino molt poc… l’hauré de fer fora de temporada😉

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!