Us presento la primera recepta d'aquest Nadal 2025. La vaig descobrir fa uns mesos gràcies a Cookidoo, la plataforma de receptes de Thermomix.
És una crema que ens dona joc: ens pot servir com a primer plat si la servim en tassa de consomè o plat o com a gotet per un aperitiu.
Respecte a la recepta original, li he fet les meves variacions.
En primer lloc, he utilitzat salmó marinat casolà (fet per mi) enlloc de salmó fumat. I en segon lloc, el salmó no l'he incorporat a l'últim minut de cocció sinó que abans de servir.
És una crema de verdures feta amb fumet o amb brou de peix que fa molta festa!
Vinga, us explico!
Què necessitem?
60g d’oli d’oliva
100g de pastanaga
150g porro
1 all
500g de fumet o de brou de peix
300g nata cuina o llet evaporada
Sal i pebre mòlt
100g de salmó marinat (enllaç recepta) tallat a trossets petits
200g de gambetes petites pelades crues
1. Tallem a rodanxes el porro i la pastanaga.
2. En una cassola posem a escalfar l'oli i sofregim suaument el porro, la pastanaga i l’all durant uns 8 minuts. Vigilem que el foc no sigui molt fort.
3. A continuació incorporem el brou, la nata, una mica de sal i pebre mòlt. Ho triturem i ho fem coure durant uns 20 minuts.
4. A l’últim minut de cocció incorporem les gambetes. Si ho preferim, les podem tallar a trossets.
5. En el moment de presentar-ho afegim els tallets de salmó marinat. Empolvorem amb pebre mòlt.
La podem menjar calenta, tèbia o a temperatura ambient. A totes tres temperatures és bona!
Si la feu...disfruteu-la molt! Desitjo que us agradi!