Crema de gambes i salmó marinat casolà

 


Us presento la primera recepta d'aquest Nadal 2025. La vaig descobrir fa uns mesos gràcies a Cookidoo, la plataforma de receptes de Thermomix. 

És una crema que ens dona joc: ens pot servir com a primer plat si la servim en tassa de consomè o plat o com a gotet per un aperitiu. 

Respecte a la recepta original, li he fet les meves variacions. 
En primer lloc, he utilitzat salmó marinat casolà (fet per mi) enlloc de salmó fumat. I en segon lloc, el salmó no l'he incorporat a l'últim minut de cocció sinó que abans de servir.

És una crema de verdures feta amb fumet o amb brou de peix que fa molta festa! 
Vinga, us explico! 

Què necessitem? 

  • 60g d’oli d’oliva 

  • 100g de pastanaga

  • 150g porro 

  • 1 all 

  • 500g de fumet o de brou de peix

  • 300g nata cuina o llet evaporada

  • Sal i pebre mòlt

  • 100g de salmó marinat (enllaç recepta) tallat a trossets petits

  • 200g de gambetes petites pelades crues

Preparació:

1. Tallem a rodanxes el porro i la pastanaga. 

2. En una cassola posem a escalfar l'oli i sofregim suaument el porro, la pastanaga i l’all durant uns 8 minuts. Vigilem que el foc no sigui molt fort.

3. A continuació incorporem el brou, la nata, una mica de sal i pebre mòlt. Ho triturem i ho fem coure durant uns 20 minuts. 

4. A l’últim minut de cocció incorporem les gambetes. Si ho preferim, les podem tallar a trossets.

5. En el moment de presentar-ho afegim els tallets de salmó marinat. Empolvorem amb pebre mòlt.

La podem menjar calenta, tèbia o a temperatura ambient. A totes tres temperatures és bona!

Si la feu...disfruteu-la molt! Desitjo que us agradi!