Potes de tocino amb salsa de pasta de llonganissa

 



Les potes de porc o potes de tocino (o manetes de ministre) m'han agradat sempre molt. M'agraden de tota manera! 

Fa gairebé deu anys que vaig publicar la recepta de la meva mare (clica a qui si la vols veure), que és la que més vegades segueixo. 


Fa unes setmanes em va venir de gust cuinar una nova recepta, provar una nova salsa. 
El primer que vaig fer va ser encomanar les potes a la Carnisseria Nogales, com faig sempre. 


Ingredients: 
  • 4 potes de tocino tallades per la meitat (o a quarts) 
  • Per a la cocció de les potes: aigua, 1 ceba, 2 alls, 1 fulla de llorer, 1 grapadet de grans de pebre, sal 
  • Per a la salsa: 1 ceba grossa tallada en juliana, 150g de pasta de llonganissa, 300g de tomaca natural triturada, 1/2 got de vi ranci, 1cdta de concentrat casolà de brou de carn, 3 cullerades de líquid de cocció de les potes 
  • Per a la picada: pa fregit, avellanes, julivert, 1/2 all 
Preparació: 

1. En primer lloc, hem de coure les potes: posem en cassola gran les potes i les cobrim d'aigua (3 dits per damunt). Afegim una ceba petita tallada en dues parts, els alls, 1 fulla de llorer i un grapadet de pebre. Ho portem a ebullició i les fem coure durant 2 hores aproximadament. Les anem escumant de tant en tant. Penseu en que heu de reservar 3 cullerades del líquid de la cocció! Quan refredi...serà gelatina pura! 

2. Una vegada tenim les potes cuites és el moment de preparar la salsa. Posem oli a escalfar i comencem a sofregir la ceba. Al cap d'uns cinc minuts i mantenint el foc alegre, incorporem el vi ranci i la tomaca. Ho anem remenant i al cap d'una estona incorporem la pasta de llonganissa. 

3. Tot seguit introduïm les potes cuites a la cassola. Les col·loquem de manera que es coguin totes per igual. Aboquem el líquid de cocció de les potes reservat i una culleradeta de concentrat de carn. Ho fem coure fent xup-xup fins que veiem que les potes estan al punt. Potser seran uns 45 minuts-1hora. Afegirem la picada uns 15 minuts abans de finalitzar la cocció. 

I ja està! Ja ho tenim! Podem disfrutar d'un plat per llepar-se els dits! Si l'acompanyem d'un bon pa...serà un plaer total!