Començo setmana amb una recepta que en pocs dies he cuinat dues vegades i que, la veritat, m'ha agradat moltíssim (no hagués estat així, no la compartiria amb vosaltres).
Es tracta d'una sopa de coliflor amb pollastre. Bona, no...boníssima!
M'he engrescat bastant a cuinar la coliflor de diferents maneres i estic xalant molt. A Cookidoo (la plataforma de receptes de Thermomix) trobes moltíssimes propostes amb l'ingredient que vols cuinar.
Al bloc trobareu aquestes altres receptes:
La sopa que us porto avui l'he fet en dues versions:
- la primera vegada que la vaig fer vaig eliminar de la llista d'ingredients l'api i el gingebre.
- la segona vegada que la vaig fer (per una classe onlina) vaig incorporar els ingredients que la primera vegada havia obviat (no amb tota la quantitat) i a més a més, vaig incorporar una mica de patata i boniato (reduïnt quantitat de coliflor).
Us he de dir que em quedo amb aquesta segona versió. Em va agradar més que la primera!
La recepta original demanava pit de pollastre i jo vaig posar cuixa. M'agrada més! Es cuina al vapor, per tant, és més lleuger.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 100g de porro tallat a rodanxes
- 1 all
- 20g d'api en trossos
- 10g de gingebre fresc pelat i a trossets petits
- 300g de branquetes de coliflor tallades a trossos petits (uns 3cm)
- 100g de patata tallada a dauets petits
- 100g de boniato tallat a dauets petits
- 150g de pastanagues tallades a rodanxes d'uns 5cm
- 600g de brou de verdures o aigua i concentrat de pollastre.
- 40g d'oli OVE
- 1polsim de sal
- Cúrcuma
- 500g de cuixa o pit de pollastre tallat a trossets petits
- 1 polsim de julivert per decorar
PREPARACIÓ THERMOMIX:
1.Posem dins del got el porro, l'all, el gingebre i l'api. Ho trossegem 5segons/Vel.7.
2.Incorporem l'oli d'oliva i sofregim 6min./120º/Vel.1.
3.A continuació incorporem la coliflor, la pastanaga, la patata, el boniato, l'aigua o brou de pollastre i ho empolvorem amb cúrcuma (al vostre gust). Al varoma posem el pollastre i l'empolvorem amb cúrcuma. Ho tapem i el col·loquem a la tapa. Ho fem coure 20 minuts/Varoma/Vel.1.
4.Quan acaba la cocció, retirem el varoma i disposem el pollastre en un sopera. A continuació aboquem el brou amb les verdures.
5.Ho servim i ho empolvorem amb julivert (al nostre gust).
PREPARACIÓ TRADICIONAL: hauríeu de seguir més o menys els mateixos passos...sofregit inicial de les verdures (ben trossejadetes, ben petites) i després cocció. El pollastre, fet a la planxa i incorporat els últims minuts de la cocció de la sopa.
Desitjo que us hagi agradat i que us animeu a preparar-la. Ja em direu què us sembla!
Me’n refio del teu gust i provarem la segona 😊
ResponEliminaPtnts
Glòria