SALSA D'ALBERCOCS #OlivaSupermercats














Som a les portes de l'estiu i una de les fruites dolces que ens ho anuncia és l'albercoc. La cirera ens informa que estem en plena primavera i l'albercoc que l'estiu és a tocar. 

Com moltes altres vegades us he explicat, sóc una afortunada per viure en una comarca productora d'excel·lent fruita dolça, la Ribera d'Ebre. A les botigues de proximitat podem trobar fruita dels nostres pagesos, com és el cas d'aquests albercocs a Oliva Supermercarts. Ho hem d'aprofitar! Som privilegiats! 

Al bloc podeu trobar altres receptes amb albercocs...com ara un gaspatxo, una melmelada, unes tapes, una panna cotta, una coca, un coc i un pastís sense gluten. Oi que tinc un bon assortit?

Doncs avui us presento una altra idea...una salsa! I direu...per a què? Doncs per acompanyar un iogurt natural, mató (així és com us la presento), un pastís de formatge, un gelat de nata o vainilla, una macedònia o qualsevol altre postre que us vingui de gust. Freda de la nevera és boníssima i refrescant! 

La recepta original és de Cookidoo. L'únic que he fet és reduir la quantitat de sucre, afegir-li sucre vainillat i augmentar una miqueta la de Maizena. Us explico com fer-la! 

INGREDIENTS: 

  • 1 sobret de sucre vainillat (uns 8g)
  • 90g de sucre blanc
  • 30g de mantega
  • 300g d'albercocs nets, sense pelar i partits per la meitat
  • 40g de suc de llimona natural
  • 120g de suc de taronja natural
  • 2 cdtes de postres de Maizena
  • 2 cullerades d'aigua 
  • 30g de Cointreau o altre licor de taronja 
PREPARACIÓ THERMOMIX: 

1. Posem dins del got el sucre i la pell de llimona. Ho pulveritzem 15segons/Vel.10. Baixem el sucre aromatitzat que ha quedat per les parets al fons del got. 

2. Incorporem la mantega, els albercocs, el sucs i ho triturem 15 segons/Vel.7. Baixem els ingredients al fons del got i ho fem coure 5 minuts/100º/Vel.1

3. Mentrestant es cou, en un bol petit desfem la Maizena amb l'aigua. Quan acaba la cocció, afegim la barreja i continem 2min/100º/Vel.3. 

4. Finalment, incorporem el licor i ho barregem 10 segons/Vel.3. Reservem la salsa a la nevera fins que la vulguem utilitzar. 

PREPARACIÓ TRADICIONAL: 

1.En un picadora tipus 1,2,3 posem el sucre i les pells de llimona i les pulveritzem. Reservem. 

2.Al got de la batedora triturem els albercocs, la mantega i els sucs. Ha de quedar molt ben triturat. 

4.En  un bol petit barregem la Maizena amb l'aigua. Reservem. 

5. En una cassola barregem les dues preparacions anteriors amb un batedor de varetes i ho portem a ebullició sense parar de remenar. Hem de mantenir el foc a punt durant uns 5 minuts. Passats aquests minuts incorporem la barreja de la Maizena i continuem la cocció sense parar de remenar. Finalment, afegim el Cointreau i ho barregem fins que quedi ben integrat. Reservem la salsa a la nevera fins que la vulguem utilitzar. 

Què us ha semblat? A mi...em va encantar! I fresqueta, fresqueta...entra de primera!

Comentaris

  1. Mmm!...queda apuntada, m'encanten els albercocs!:=)MªAssumpció

    ResponElimina
  2. Mmmm! Creo que yo me enamoraria de tu postre al probarlo, se ve muy bueno!
    Besos

    ResponElimina
  3. Em sembla que jo me la menjaria a cullerades🤗

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!