Top blocs de receptes

dimecres, 30 de març de 2016

LLONGANISSA AMB SALSA DE MOSCATELL, PRUNES I MAÇANA

 
Fa unes setmanes publicava una recepta de llonganissa de maçana per al RECETARIO MAÑOSO i avui ho faig de llonganissa amb maçana, prunes i moscatell. Una recepta m'ha portat l'altra. Després de comprovar que la llonganissa i la maçana combinen d'allò més bé m'he animat a publicar una recepta amb una de les llonganisses que més ens agrada, la de la Carnisseria Nogales de Móra d'Ebre. Els ingredients són semblants a una de les receptes que fa la meva mare que més m'agrada: el pollastre amb ceba, maçana, prunes i pinyons. 
La recepta d'avui té una miqueta de cadascuna de les receptes. Us ho explico!

INGREDIENTS:

  • 1/2 de llonganissa tallada a trossets d'uns 10-15cm
  • 1 ceba mitjana
  • 2 maçanes 
  • 8 prunes (quantitat al vostre gust)
  • 1/2 got (d'aigua) de vi moscatell
  • Oli d'oliva VE
PREPARACIÓ: 
  1. Trossegem la ceba (a tires o a daus petits, al gust de cadascú) i la maçana. 
  2. En una paella posem a escalfar un bon raig d'oli d'oliva. Daurem la llonganissa i la retirem. 
  3. Sofregim la ceba i la maçana uns cinc minuts. Incorporem la llonganissa i fem que torni a agafar temperatura, a foc fort.
  4. A continuació afegim el moscatell i les prunes. Baixem el foc i ho fem coure, que faci xup-xup. Anem controlant la cocció però amb uns 30-40 minuts serà suficient. 
I llestos! Un plat festiu amb un producte a l'abast de tothom. Aquesta recepta s'ha quedat per sempre a la cuina de casa nostra. A veure si us agrada a vosaltres! 

 


diumenge, 20 de març de 2016

GOTETS DE XOCOLATA I LICOR D'ARRÒS

Després de gairebé dues setmanes sense publicar torno amb una recepta de postres. Han estat uns dies molt durs....el meu sogre ens ha deixat i ens està costant acostumar-nos a no tenir-lo entre nosaltres. Poc a poc estem recuperant la normalitat del nostre dia a dia. Ara ens queden els seus records, els records d'una molt bona persona, optimista, alegre i forta per anar superant els entrebancs de la vida. Hem après molt d'ell i encara hem de continuar fent-ho. Com diria ell....deixem les tristeses de banda. 

La que avui us presento és la tercera recepta del llibre de Webos Fritos que vaig fer al poquet de compar-lo. Només veure-la tenia clar que havia de fer! Van ser les postres d'un sopar de Nadal amb bons amics.
Vaig fer una variació respecte a la recepta original, substituir el Baileys pel licor d'arròs Segadors del Delta. Van quedar molt bé! 

INGREDIENTS CAPA XOCOLATA:
  • 1 sobre de Cuajada Royal
  • 250g de llet sencera
  • 150g de xocolata fondant
  • 250g de nata per muntar 
INGREDIENTS CAPA LICOR D'ARRÒS:
  • 1 sobre de Cuajada Royal
  • 200g de llet sencera
  • 200g de nata per muntar
  • 200g de licor d'arròs Segadors del Delta
PREPARACIÓ:
  1. En primer lloc preparem la capa de xocolata. Posem la xocolata, la llet, la nata i el sobre de Cuajada dins el got. Programem 7 minuts-90º-Vel.5.
  2. Recolzem els gotets en una superfície de manera que quedin inclinats.                                
  3. Repartim la xocolata amb molta cura. Deixem refredar fins que qualli (ho podeu fer d'un dia per l'altre).  
  4. Preparem la capa de licor. Posem tots els ingredients dins el got. Programem 5 minuts-90º-Vel.5
  5. Posem els gots en la posició normal i repartim la capa de licor.                                                         
  6. Els deixem refredar i els decorem al nostre gust. 


 


 

dimarts, 8 de març de 2016

MAGDALENES ARAGONESES

 
Últimament m'ha agafat com una dèria.....provar diferents receptes de magdalenes! Gaudeixo moltíssim fent-les! Trobo màgic el moment de l'amassat però tenir posat el nas a la porta del forn per veure com pugen....encara és molt més màgic! 
A més....em vaig picant amb mi mateixa per millorar cada vegada més. 
La recepta que avui us presento la vaig trobar al bloc Atrapada en mi cocina. El nom de la recepta em va cridar molt la atenció (tenir arrels aragoneses és el que té....) però també un dels ingredients, el sagí (llard). Ho vaig trobar sorprenent! 
Com altres vegades faig...vaig modificar la llista dels ingredients: afegir sucre vainillat i retirar la ratlladura de llimona. 
Vinga, us explico!!


INGREDIENTS:
  • 210g de sucre
  • 40g de sucre vainillat
  • 250g de farina normal
  • 6 ous 
  • 50g d'anís dolç
  • 125g de mantega
  • 125g de sagí
  • 1 sobre de Royal
PREPARACIÓ:
  1. Batem els ous amb el sucre fins que blanquegin (accessori varetes). 
  2. Quan arribem a aquest punt, incorporem l'anís, la mantega i el llard (escalfats uns segons al microones). Canviem l'accessori i col·loquem la pala. Barregem fins que estiguin tots els ingredients ben integrats
  3. Per últim afegim la farina i el Royal (tamissats). Ho acabem d'integrar amb una espàtula.    
  4. Reservem la massa a la nevera durant una hora aproximadament (tapem el bol amb un drap). 
  5. Escalfem el forn a 250º.
  6. Traiem la massa de la nevera. Barregem enèrgicament la massa amb un batedor manual de varetes, només dos voltes. 
  7. Repartim la massa a les paperines. Jo les poso dins de motlles metàl·lics. Si voleu, podeu empolvorar amb sucre una miqueta les magdalenes.  
  8. Enformen durant 14-15 minuts a 210º .
  9. Quan les traiem del forn les deixem refredar sobre una reixeta.                                                 
Què us han semblat? A nosaltres ens van agradar molt! 
Ja tinc triada la propera recepta de magdalenes! Quines ganes de fer-les!

   

   

dijous, 3 de març de 2016

TRENZA DE PASTA DE CROQUETA @ReciclandoSabores

Normalmente, cuando preparo croquetas son de "reciclaje" y no sale una cantidad excesiva. Esta vez fue diferente; me animé a preparar croquetas de pollo y jamón. Me animé tanto que al rato de estar formando croquetas me cansé y dije...basta, congelo la masa. 
Y mira por donde, hoy llego al RECICLANDO SABORES del mes de marzo con una receta para reciclar una parte de la masa de croquetas que congelé, una TRENZA de hojaldre. La otra parte....¡la reciclé en una pizza! Quedó deliciosa. 
¡Venga, os explico!

INGREDIENTES:
  • 1 lámina rectangular de hojaldre
  • Masa de croquetas
  • 1 huevo 
  • Orégano (opcional) 
ELABORACIÓN:
  1. Calentamos el horno a 200º
  2. Extendemos la lámina de hojaldre y marcamos lo que serán las piezas que se entrelazarán. 
  3. En la parte central repartimos bien repartida la masa de croqueta.                                         
  4. Cerramos la trenza entrelazando las tiras de hojaldre. 
  5. Pintamos con huevo y espolvoreamos con orégano. 
  6. Horneamos durante unos 15 minutos a 200º (o hasta que esté dorada).                                      
  7. Una vez fuera del horno la dejamos enfriar sobre una rejilla. 
¡Y ya está! Preparamos una buena ensalada y...¡ya tenemos cena!