Top blocs de receptes

dijous, 29 de desembre de 2016

PANNA COTTA DE LICOR DE CERVESA @Ginesart

 


Fa uns mesos els nostres amics de Ginestar ens van regalar una ampolla de licor de cervesa GINESART, el primer licor de cervesa del mercat elaborat a Catalunya. 
Fa molt temps que som consumidors habituals de la cervesa artesana de Ginestar. Ens agrada molt i el fet de que sigui elaborada a la nostra comarca (Ribera d'Ebre) fa que li tinguem una estima especial. El licor....és sorprenent! És un licor dolç amb un gustet final a cervesa. 
Em rondava pel cap preparar alguna recepta amb ell i....aquí està! Una panna cotta! Van ser les nostres postres del sopar de Nadal amb els nostres amics ginestarols. A veure què us sembla!

INGREDIENTS (10 racions): 
  • 500ml de nata de postres (35%m.g.)
  • 100ml de llet sencera
  • 70g de licor de cervesa
  • 50g de sucre 
  • 2 fulles de gelatina
  • Un grapat d'avellanes
  • 2 quadrats de xocolata negra 70%
PREPARACIÓ: 
  1. En un bol hidratem amb aigua freda les dues fulles de gelatina. 
  2. Posem dins el got de la Thermomix la nata, la llet, el sucre i el licor de cervesa Ginesart. Programem 6min/90º/Vel.3 // En un cassó portem a ebullició la nata, la llet, el sucre i el licor de cervesa. No parem de remenar. Quan la nata arribi al punt d'ebullició el mantenim uns 3 minuts. Apaguem el foc. 
  3. Escorrem molt bé la gelatina i la incorporem al got. Barregem 15 segons/Vel. 3 //Escorrem molt bé la gelatina i la incorporem ràpidament a la nata cuita. Remenem molt bé amb un batedor de varetes. 
  4. Repartim la panna cotta en copes, bols, gots....ben bonics. Els posem a la nevera unes 4 hores. 
  5. Piquem les avellanes amb una mà de morter i ratllem la xocolata. 
  6. Abans de servir a taula decorem les copes amb les avellanes picades i la xocolata ratllada. 
Què us ha semblat? És molt fàcil de fer i el resultat és espectacular. Quan pugueu feu-vos amb una ampola de licor de cervesa i veureu que bo és! 




dijous, 22 de desembre de 2016

PANNACOTTA DE MANDARINA

Feia temps que tenia  ganes de fer aquesta pannacotta però esperava el moment adient per fer-la. Una celebració és el moment ideal, així que he aprofitat l'esmorzar de Nadal de l'escola per fer-ho. 
Els meus companys i companyes han fet de "tastadors" i m'han donat el vist-i-plau per publicar-la. 
Està feta amb mandarines satsumes........per mi, les millors pel seu gust intens. 
Són unes postres que us aniran molt bé pels dinars i sopars familiars que s'apropen. Es prepara molt ràpidament, és senzilla i...és molt bona. Penso que ho té tot! 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS:
  • 600ml de nata per muntar 
  • 250 ml de suc de mandarina
  • 100g de sucre
  • 4 fulles de gelatina
PREPARACIÓ: 
  1. Posem a remull en aigua freda les fulles de gelatina. 
  2. Introduïm la nata, el sucre i el suc de mandarina dins el got. 6minuts/90º/Vel.3 // Posem un cassó al foc. Portem a ebullició la nata, el sucre i el suc de mandarina. Mantenim el punt d'ebullició durant tres minuts, sense parar de remenar. 
  3. Escorrem molt bé la gelatina i l'aboquem al got. Barregem 15segons/Vel.3 // Escorrem molt bé la gelatina i l'aboquem al cassó. Barregem molt bé amb un batedor de varetes. 
  4. Aboquem la pannacotta als gotets, bols,copes,.....que tenim preparats. 
Què us ha semblat? Oi que és fàcil? 



dimarts, 13 de desembre de 2016

GALETES DE MANDARINA A L'AROMA DE VAINILLA

Aquestes galetes les vaig fer el cap de setmana passat, a Benifallet. Vam anar a l'hort a collir mandarines  i a l'arribar a casa vaig pensar..."què puc fer amb mandarines? Galetes!" I on vaig fer cap? Al bloc de la meva amiga bloguera Mònica Tarradellas, a l' ENSUCRAT. Allí vaig trobar aquestes galetes de mandarina! Les originals porten gingebre; jo el vaig substituir per aroma de vainilla. 
Si les feu utilitzant talladors nadalencs us queden unes galetes molt adients per aquests dies de festes. Vinga, us explico!

INGREDIENTS: 
  • 150g d'oli d'oliva verge extra
  • 150g de sucre glass per les galetes i més sucre glass per decorar-les
  • 150g de suc de mandarina
  • 2 pells de mandarina ratllades
  • 500g de farina
  • 1cdta de Royal
  • Unes gotes d'aroma de vainilla 
  • 1 rovell d'ou
PREPARACIÓ:
  1. En un bol aboqueu l'oli d'oliva, el suc de mandarina, les gotes d'aroma de vainilla, la pell de mandarina i el rovell d'ou. Barregeu-ho tot molt bé. 
  2. A continuació, incorporeu el sucre glass i barregeu molt bé. 
  3. Tot seguit, afegiu la farina barrejada amb el Royal. Feu-ho a poc a poc. Veureu que us queda una massa enganxosa. 
  4. Dividiu la massa en dos parts i formeu com una barra de pa amb cada part. Emboliqueu-les amb film transparent i reserveu-les unes dues hores a la nevera (o una hora a la nevera i 20 minuts al congelador). 
  5. Escalfeu el forn a 180º.
  6. Escampeu la massa de les galetes, estireu-la. 
  7. Amb els talladors de galetes doneu la forma que vulgueu. Aneu dipositant les galetes sobre la safata de forn coberta amb paper vegetal d'enfornar. 
  8. Enforneu les galetes uns 15 minuts (o fins que estan daurades per la vora). Deixeu-les refredar sobre una reixeta.                                              
  9. Empolvoreu-les amb sucre glass abundant. 
El seu gustet intens a mandarina és impressionant, de veritat! Si les poseu en unes bossetes ben boniques....teniu un regal que de ben segur que agradarà moltíssim!


 



diumenge, 11 de desembre de 2016

CREMA DE FONOLL I MAÇANA


Feia temps que em rondava pel cap cuinar amb fonoll, però no acabava de decidir-me. 
No tinc molt bon record de l'olor del fonoll silvestre.....sempre m'ha provocat malestar; suposo que és degut a això que m'he resistit a provar-lo. 
He optat per fer una crema. Res, una recepta senzilla per poder fer un primer tastet suau. 
Altres vegades he utilitzat pera a l'hora de fer una crema però com ara no en tinc a la fruitera, he optat per la maçana. 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS (4p):
  • 1 porro (només part blanca)
  • 1 ceba mitjana
  • 1 bulb de fonoll 
  • 2 pomes
  • 2 patates mitjanes
  • Aigua o brou vegetal
  • 100 ml de nata de cuinar 
  • Oli d'oliva VE 
  • Daus petits de pernil salat
  • Pa ratllat
  • Oli de raig (per l'últim toc)
PREPARACIÓ: 

  • Trossegem el fonoll, la ceba, el porro, la patata (esqueixada) i la maçana. 
  • En una cassola posem un bon raig d'oli d'oliva  a escalfar. Sogregim el fonoll, la ceba i el porro. Al cap d'uns minuts incorporem la patata i la maçana. Sofregim una mica més. 
  • Cobrim les verdures d'aigua o de brou vegetal. No poseu aigua en excés perquè sinó 
  • Ho fem coure durant uns 30 minuts (fins que veiem que tot és ben cuit). 
  • Retirem del foc i incorporem la nata. Deixem reposar uns 5 minuts i ho triturem ben triturat. 
  • En una paella petita posem una mica d'oli d'oliva i daurem uns daus de pernil salat petits. Quan ja estan al seu punt empolvorem amb pa ratllat (unes dues cullerades). Ho remenem sense parar fins que veiem que el pa es queda daurat. 
  • Servim la crema als plats o als bols que hem triat. 
  • Repartim els daus de pernil salat. A cada plat o bol hi aboquem un raijolí d'oli de raig. 
Què us ha semblat? Us ha agradat? A nosaltres, sí! El fonoll ja forma part de la nostra vida!

dimarts, 6 de desembre de 2016

GOTETS DE MANDARINA, BACALLÀ I AVELLANES


 
El dia que vam anar a visitar #campRosset a Vilallonga del Camp la Bet de Llèpol.cat ens va fer un tast de les seves fantàstiques gelees. Les tinc totes gravades a la meva secció del cervell destinada al gust! Vam tastar una de vermut, una de vi negre i una d'avellanes.  
Aquesta última la vam tastar combinada amb mandarina i amb avellanes. En aquell mateix moment em vaig inspirar i va nèixer aquest gotet. Us pot servir com idea per les festes que s'apropen!
No té cap secret.....vinga, us explico!

INGREDIENTS:
  • Bacallà dessalat i desmollat
  • Mandarines
  • Avellanes 
  • Oli de raig
  • Julivert (opcional, per decorar

PREPARACIÓ:
  1. Piquem lleugerament les avellanes amb una mà de morter. 
  2. Dipositem els grillons de mandarina dins un gotet, ben col·locats. 
  3. Repartim el bacallà desfet de manera que quedi entre els grills. 
  4. Reguem amb oli de raig. 
  5. Escampem per dalt les avellanes picades. 
  6. Per últim, si volem, empolvorem amb julivert. 
Desitjo que us agradi! I si hi ha algú que ho posa a taula de casa seva.....






dilluns, 5 de desembre de 2016

CREMA DE PESCADO Y AZAFRÁN @CookingTheChef

 
¡Qué contenta estoy de volver a estar por aquí con el reto COOKING THE CHEF! Las últimas convocatorias he estado ausente por diferentes motivos pero eso ya es historia. 
No conozco mucho a los hermanos Torres pero a primera vista parecen ser simpáticos  y muy amables; por ese motivo creo que la sensación que tuve cuando leí el post en el que se nos proponía a los chefs fue agradable. ¡Qué importantes llegan a ser las primeras sensaciones! 
Cooking the chef
Me decidí por una receta de pescado que me pudiera servir para "practicar" una cena de fiesta y encontré una que me encantó a primera vista, una crema de pescado y azafrán. 
La que yo os presento no es exactamente la receta de los hermanos Torres, le he hecho algunos cambios: uno, cambiar el pescado (todo depende de lo que puedes comprar cuando vas a la pescadería) y el otro, sustituir las judías blancas por patatas (al ser para cenar pensé que sería más suave). 
¡Venga, os explico y después me decís qué os parece!

INGREDIENTES (4p. cantidades aproximadas): 
  • 500g aprox. de bacalao fresco 
  • 1 puerro
  • 1 cebolla tierna pequeña
  • 3 ajos
  • 3 tomates maduros 
  • 250g de patatas
  • Unas hebras de azafrán (12 aprox.)
  • Pimienta
  • Aceite de oliva virgen extra
  • Vino blanco 
  • 1 hoja de laurel
  • Agua 
PREPARACIÓN: 
  1. Cortamos el pescado a piezas cuadradas, de unos 5cm de lado aprox. Reservamos las piezas de la cola para preparar el caldo. 
  2. Troceamos el puerro. También troceamos la parte verde del puerro (la utilizaremos en el caldo). 
  3. Preparamos el caldo de pescado: en un cazo ponemos un poco de aceite a calentar, con un ajo. Sofreímos el pescado y la parte verde del puerro. Cubrimos de agua con unos dos vasos de agua. Dejamos cocer durante uns 20 minutos. Colamos el caldo y reservamos. 
  4. Preparamos la crema: en un cazo ponemos aceite a calentar y sofreímos el puerro, los dos ajos y el tomate troceado. Al cabo de unos minutos añadimos las patatas y el caldo de pescado. Cocemos hasta que las patatas estén bien cocidas. 
  5. Mientras, en una sartén tostamos las hebras de azafrán con un poco de aceite de oliva, durante unos segundos. Incorporamos el azafrán a la crema. 
  6. Cuando la patata de la crema está bien cocida trituramos bien triturado. Reservamos. 
  7. En una sartén pochamos la cebolla con un poco de aceite de oliva. Reservamos. 
  8. En la misma sartén doramos el pescado por las dos caras. 
  9. Llega el momento de montar el plato: crema de pescado en la base, pescado y la cebolla encima del pescado. 
  10. Espolvoreamos el plato con pimienta molida. 
Este plato lo cenamos una noche los de casa, entre semana y.....¡nos supo a fiesta! Hasta los más jovenes de casa disfrutaron muchísimo con él. 
¡Nos vemos el mes que viene! 


 

diumenge, 4 de desembre de 2016

CREMA DE BONIATO AMB UN TOC PROVENÇAL @LaMasrojana

Avui us porto una recepta que us pot servir com un petit entrant per l'aperitiu d'un dinar de Nadal. 
Recordeu la crema de moniato que vaig publicar fa unes setmanes? Doncs es fa amb la mateixa crema i un patè vegetal de LA MASROJANA espectacular....el patè d'olives arbequines i herbes provençals. 
Junts, els dos, fan una combinació genial. 

Fa unes setmanes vaig poder gaudir d'una visita a les noves instal·lacions de La Masrojana a Móra d'Ebre i d'una bona conversa amb la Mireia Folch i el David Pérez. Fa goig poder conèixer a gent jove tan emprenedora, que gaudeix amb la feina ben feta i que s'estima el seu territori. Quasi en aquell moment va sorgir la idea d'aquest entrant! 


INGREDIENTS: 
  • Crema de moniato 
  • Patè d'olives arbequines i herbes provençals La Masrojana
  • Un polsim de pebre mòlt 
  • Oli de raig 

 PREPARACIÓ: 
  1. Cuinem la crema de moniato que aquí mateix us enllaço.
  2. Preparem uns bols petits, gotets,...el recipient que vosaltres volgueu per servir la crema. La repartim. 
  3. Dipositem una cullereta de patè damunt de la crema i aboquem un rajolí molt fi d'oli de raig. 
  4. Decorem empolvorant amb pebre mòlt. 
Així de fàcil i senzill! Què us ha semblat? És una combinació sorprenent!











dijous, 1 de desembre de 2016

GALLETAS DE TURRÓN DE JIJONA @ReciclandoSabores


 
Hoy estrenamos uno de los meses más bonitos, al menos para mí. Sí, ya sé, hay personas que opinan todo lo  contrario.....que lo consideran uno de los peores. ¡Qué le vamos a hacer! 
Yo disfruto con los preparativos navideños, la decoración de la casa, pensar cómo pondré la mesa, comprar regalos, pensar los menús, invitar a mis amigos.....¡con todo! 
La receta de hoy, del último RECICLANDO SABORES del año 2016, tiene gusto a Navidad. Igual pensáis que es receta de mes de Enero pero no...yo creo que es de diciembre. En Enero ya estamos cansados de turrones, polvorones y almendrados; en cambio ahora tenemos un poquito "de mono" de dulces navideños y es ahora cuando más los podemos disfrutar. 
Las galletas que os presento están hechas con la última tableta de turrón de Jijona de las navidades pasadas, que se ha resistido hasta última hora.
Están muy ricas, son muy suaves y son fáciles de hacer. 
¡Venga, os explico!
Para calcular las cantidades de los ingredientes consulté la receta de galletas de turrón de yema de mi amiga Glòria, del bloc NO TOT SÓN POSTRES A LA CUINA

INGREDIENTES: 
  • 200g de turrón de Jijona
  • 100g de mantequilla a temperatura ambiente
  • 50g de azúcar
  • 1 huevo
  • 250g de harina
  • 1/2 cdta de Royal 
PREPARACIÓN: 
  1. Mezclar la mantequilla y el azúcar hasta que tengamos una masa blanquinosa// 10 seg/Vel.4
  2. Deshacemos el turrón con las manos. Nos ha de quedar bien deshecho. 
  3. Mezclar el turrón con la masa de mantequilla y azúcar. // 10seg/Vel.4
  4. Incorporar el huevo. Mezclar hasta que quede bien integrado. 
  5. A continuación, ir añadiendo la harina a la vez que se va amasando. Si las preparamos con Thermomix: huevo y harina a la vez. Mezclar 15seg/Vel.6
  6. Formamos una bola y la dejamos reposar 1 hora en la nevera. 
  7. Calentamos el horno a 180º. 
  8. Sacamos la masa de la nevera y la extendemos con la ayuda de un rodillo sobre una superficie previamente enharinada (que nos quede de unos 0.5 cm, aproximadamente). 
  9. Cortamos las que serán nuestras galletas con el cortador que más nos guste y las depositamos en un bandeja de hornear cubierta con paper vegetal o una bandeja especial para hornear galletas. 
  10. Horneamos la galletas durante uns 10-12 minuts. Nos esperamos unos minutos a sacarlas de la bandeja. Las depositamos sobre una rejilla de enfriar. 
¡Y ya está! Ya podemos disfrutar de unas galletas deliciosas que abren el camino a la Navidad.....