Top blocs de receptes

dijous, 30 de gener de 2014

GALETES D'AVELLANA

 

Com haureu pogut comprovar no sóc molt aficionada a fer galetes. Potser només he fet galetes dues o tres vegades en dos anys...No és que no m'agradin però....a casa tenim un que ni les tasta i un altre que diu "si porten mantega no m'agraden gaire". Així que, amb aquest panorama, segur que ja enteneu una mica més el perquè de l'absència de galetes en el meu bloc. 
Aquest Nadal, però, vam tenir una excusa perfecta!! La meva neboda i fillola, l'Emma, va venir a passar uns dies a casa nostra. Juntament amb la Cristina vam planificar activitats engrescadores amb les fer-la gaudir. Evidentment, les activitats culinàries van ser protagonistes. Una d'elles va ser fer galetes. 
Vaig buscar receptes de galetes que no tinguessin molt gust de mantega....i vaig trobar unes d'avellana, del bloc http://www.juanideanasevilla.com/
Ens van agradar molt!! Tenen un gust....mmmmm...com a Nutella!!! 
Al ser Nadal les vam tallar amb els talladors nadalencs. 

INGREDIENTS:
  • 100 g de mantega
  • 125 g d'avellanes torrades  
  • 250 g de farina
  • 1 culleradeta de cafè de llevat Royal
  • 150 g de sucre 
  • sucre vainillat 
  • 4 cullerades soperes de llet
  • 1 ou 

COM HO FAREM
  1. Picarem les avellanes (3 o 4 turbo) i les reservarem
  2. Polvoritzar el sucre vel 5-9 progressivament
  3. Incorporar tots els ingredients i barrejar 10 segons/vel 6. Posarem aquesta massa en un bol i la reservarem a la nevera una bona estona. 
  4. Amb un corró estirarem la massa i tallarem les galetes amb els talladors que més ens agradin. Posarem les galetes a la safata del forn, prèviament coberta amb paper vegetal.   
  5. Precalentarem el forn a 210º
  6. Pintarem les galetes amb l'ou batut. La recepta original diu que en aquest moment podem posar una avellana damunt, però jo no ho vaig fer. 
  7. Enfornarem durant 12 minuts. Les farem refredar damunt d'una reixeta. 
Quan estiguin fredes les guardarem en una llauna. Es conserven unes quantes setmanes!!! 

Aquestes galetes d'avellana ens han agradat moltíssim.....em penso que no tardaré gaire en tornar-les a fer!! 


dilluns, 27 de gener de 2014

PANNA COTTA DE TORRÓ



Segur que per algun racó del rebost o per algun armari de la cuina teniu, encara, alguna rajola de torró. 
Les postres que us presento són de la revista Thermomix de Nadal, la del mes de desembre 2013. Quan vaig obrir la revista, és la primera que vaig marcar. Van ser les nostres postres del Dia de Nadal a casa dels sogres i els d'una nit  de sopar amb amics. Van tenir molt èxit!!! Es quedaran a casa nostra per properes celebracions nadalenques. 

INGREDIENTS (6 racions):
  • 3 fulles de gelatina
  • 120g de torró de Xixona
  • 400g de nata
  • 50-60g de sucre
  • Cacau en pols per empolvorar 
PREPARACIÓ:
  1. Poseu les fulles de gelatina a hidratar, en un bol amb aigua freda
  2. Poseu el torró dins el got de la Thermomix i tritureu 5segons/vel7
  3. Afegir la nata i el sucre. Programeu 6min/90º/vel4
  4. Incorporar per la boca de la tapa les fulles de gelatina (prèviament escorregudes) i programeu 15s/vel3. 
  5. Repartiu la barreja als 6 motlles de flam i deixeu refredar. 
  6. Introduïu la panna cotta a la nevera, durant 2-3 hores mínim. 
  7. Desemmotlleu i empolvoreu amb el cacau en pols.
Si el tenir una rajola de torró ens ha de suposar fer unes postres tan bones.......perquè no tenir-ne sempre una al rebost? 
Bones postres! Bona setmana!


divendres, 24 de gener de 2014

RECORDANT LA IAIA.......ARRÒS DE CONILL


Aquest és un dels meus arrossos preferits, l'arròs de conill. El feia la iaia Pura, el fa la meva tia Mari, el fan el meu pare i la meva mare.....ha anat passant dels uns als altres. I així espero que continuï!!!

Un dels tocs especials d'aquest arròs, almenys per mi, és la picada que es fa amb el fetge i el pa fregit. 
A l'hora de fer-lo, però, vaig fer un petit canvi en el procediment. Per un costat vaig sofregir la carn i la ceba en una paella i després vaig fer la cocció en una cassola arrossera. 

A diferència d'altres entrades, aquesta vegada no us puc oferir "el pas a pas". He tingut un problema amb les fotografies que vaig fer i....només us puc mostrar el resultat final. 
Anem per la recepta!!!!

INGREDIENTS:
  • Conill (amb el fetge)
  • Alls 
  • Ceba
  • Bolets (els que més us agradin; en aquest cas, ho he fet amb camagrocs deshidratats)
  • Arròs 
  • Oli d'oliva, sal 
  • Aigua (el doble que d'arròs) 
  • 1 llesca de pa fregit (o daus de pa torrat) 
COM HO HEM FER......
  1. Posem a calentar l'oli i els alls en una paella. 
  2. Sofregim el conill i el fetge del conill. Reservem. 
  3. A continuació sofregim a foc lent la ceba. Reservem.
  4. Preparem una cassola per coure l'arròs. La posem al foc i incorporem la ceba. Remenem.
  5. Al cap d'un moment, afegim el conill (el fetge encara no). Remenem ben remenat. 
  6. Quan el conill ha agafat temperatura, aboquem l'aigua i ho fem coure durant uns 10 minuts. 
  7. Mentrestant, en un morter preparem una picada amb el fetge i el pa fregit. 
  8. Incorporem l'arròs i quan estigui a meitat de cocció (als 9-10 minuts), afegirem la picada i els bolets. Al minut 18 apagarem el foc i deixarem reposar uns 5 minuts. 
A veure si us agrada.......bon profit!!!!



dimarts, 21 de gener de 2014

CUA DE VEDELLA ESTOFADA


Feia temps que tenia ganes de cuinar cua de vedella i, mira quina casualitat, que vaig un divendres a la carnisseria i tenien una cua de vedella amb un cartell que posava "Olga, compra'm". I, com no, vaig accedir a a la seva petició. 

Quan vaig arribar a casa vaig anar directa a l'Enciclopèdia de la Cuina Catalana i vaig buscar una recepta adient. No vaig tardar gaire en decidir-me......cua de vedella estofada. 


INGREDIENTS:
  • Sagí (llard)
  • Cua de vedella (tallada a trossos regulars)
  • 1 ceba grossa 
  • 3 tomàquets ratllats
  • 1 copa de vi ranci 
  • 1 manat d'herbes aromàtiques
  • Pebre, sal
  • Aigua (o brou)
COM HO FEM......
  1. Salpebrem la carn
  2. En una cassola posem el sagí i sofregim els talls de cua.Els retirem.                              
  3. Sofregim la ceba i la tomaca.        
  4. Quan tenim el sofregit ben fet, incorporem la cua de vedella i el manat d'herbes, la mullem amb el vi ranci i ho deixem reduir.                            
  5. Afegim l'aigua (no cal que cobreixi tota la carn) i ho deixem coure fins que la carn està ben tendra.   
Emplateu i gaudiu d'una bona recepta de cuina tradicional.
La trobareu més bona si la feu d'un dia per l'altre.....



dilluns, 20 de gener de 2014

EXPERIÈNCIA ENOGASTRONÒMICA AL 7 DE RIBERA

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Móra d'Ebre una nova experiència relacionada amb la gastronomia. El vespre de dissabte, al 7 de Ribera, unes 30 persones vam gaudir d'una activitat enogastronòmica a càrrec del Celler Bernaví i el restaurant "Nou Moderno", tots dos de Vilalba dels Arcs, de la comarca veïna de la Terra Alta. 

L'Agrobotiga i Hostal Rural 7 de Ribera és un dels espais de Móra d'Ebre que ha format part de la ruta de " La Tapa Porca", una novetat a la nostra població que s'ha organitzat amb motiu de la festa de St. Antoni. 
Hem pogut gaudir, per 2€, a diferents bars de la nostra població d'una varietat de tapes que tenen com a ingredient base el porc.  Molt bona iniciativa!!!! 
 

Tapa de pa de vidre i pernil ibèric. Piscolabis Gastrobar
Brotxeta d'ibèric i Carpaccio de peus de porc amb vinagreta i pinyons. Sota de Copes
Tornem al motiu principal d'aquesta entrada! El Jordi Solé Blasi ha estat l'ànima de l'activitat enogastronòmica del 7 de Ribera. Cap allà dos quarts de nou ja tenia la sala enllestida i els cuiners treballaven intensament per presentar-nos una gran nit gastronòmica. 
  

   

Ens van rebre amb un assortit d'embotits tradicionals, la botifarra blanca i negra i el xoriço. 

                                   







També vam poder tastar oli de Miravet, acompanyat de sals condimentades amb olives.  

  





Marco Bernava del Celler Bernaví i Josep Vallespí del Nou Moderno
Rosa Vallespí, la Xef del Nou Moderno
Els entrants van ser maridats amb un excel·lent vi blanc Garnatxa Blanca, Notte Bianca........
Ravioli de bacallà marinat amb foie i formatge de cabra

Cruixent de sobrassada i pinyons 
El plat principal va ser maridat amb un Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc, Ca' Vernet.....
Galta de porc ibèric acompanyat de truita en suc i xips de carabassa


El maridatge de les postres va ser molt atrevit.....un 3D3 (Sirah, Merlot, Garnatxa Negra)

Tronc de xocolata i nata, amb sèsam i maduixes
 Si voleu visitar el Celler i el Restaurant......
Moltes felicitats a tot l'equip que ho vau fer possible!!!! 

Gino, Rosa,  Josep , Marco i Jordi
Vam gaudir d'un bon espai, d'un bon sopar, d'un bon ambient i d'una bona companyia!

dimecres, 15 de gener de 2014

CROQUETES D'ÀNEC CONFITAT




Feia dies que a casa no em deien...."quines croquetes més bones,mare!!!!".
Aquestes que us presento són unes croquetes d'aprofitament. Una nit de festes de Nadal van venir uns amics a sopar i vam preparar un plat a base d'ànec confitat recepta Made in Fogons de la Bordeta (un dels meus blocs preferits) que més endavant us mostraré. 

Com em sol passar, si érem vuit a sopar vaig preparar menjar per a.....14......més o menys. Del que va sobrar del sopar vam dinar al cap de dos dies i encara ens va quedar confit d'ànec. Després de pensar què podia fer, si ho posava al congelador o buscava una altra recepta, vaig decidir preparar unes croquetes per un aperitiu. Com tenia el confit talladet a trossos ben petits només em va caler preparar una beixamel. 

Vaig seguir el procediment habitual per fer unes croquetes casolanes:

- Esmicolar ben esmicolada la carn, en aquest cas l'ànec confitat. 
- Preparar una beixamel espessa (fer un sofregit amb ceba, afegir la farina, incorporar la llet, pebre, nou moscada i tota l'estona....sense parar de remenar!!!!). 
- Barrejar la beixamel amb la carn i deixar-la refredar unes hores a la nevera. 
- Formar les croquetes, passar-les per ou i pa ratllat.
- Fregir-les amb abundant oli. 
- Posar-les damunt paper de cuina per deixar anar l'excés d'oli. 

Les podeu presentar com vosaltres vulgueu....però sigui com sigui la manera de presentar-les.....volaran!!! Desapareixeran en un obrir i tancar d'ulls!!! Bona senyal....oi???