Top blocs de receptes

dissabte, 31 de març de 2012

MANDONGUILLES "LIGHT"

Les mandonguilles poden ser "light"? Bona pregunta!!! 
En principi, no ho semblen. Però...si en compte de fregir-les les cuinem al forn........ho poden arribar a ser. 

La recepta que us presento és de la Thermomix, del llibre "Imprescindible". Jo les he fet amb tomaca fregida, no amb la salsa que ens presenten.

INGREDIENTS:
  • 500grs de carn picada
  • 200grs de pastanaga trossejada
  • 1 all petit 
  • una mica de julivert
  • 50grs de pa ratllat
  • 2 ous
  • 50g de llet
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 polsim de nou moscada
  • farina per arrebossar
  • tomaca fregida
ELABORACIÓ:
  1. Precalentem el forn a 180º
  2. Posem al got la pastanaga, l'all, el julivert i el pa ratllat. 10 segons, velocitat 7.
  3. Afegim els ous, la llet, la sal i la nou moscada. 20 segons, velocitat 3.
  4. Incorporem la carn picada i la barregem durant 10 segons, velocitat 2. La barreja la posem en un bol.
  5. Formem les mandonguilles i les passem per la farina. 
  6. Col·loquem les mandonguilles en una safata de forn, prèviament muntada amb una mica d'oli. Les fornegem fins que veiem que estan fetes (al llibre posa 10 minuts per un costat i 5 per l'altre; jo les vaig tenir més estona, uns 25 minuts en total).
  7. Traiem la safata del forn i li afegim la tomaca fregida. Ho tornem a enfornar durant 10 minuts aproximadament.

dimecres, 28 de març de 2012

TRUITA DE XIPS

Aquesta truita la vaig veure fer al Ferran Adrià fa molts anys. La va fer en un programa de l'Andreu Buenafuente. 

Hem de comprar unes patates xips que siguin bones i......a gaudir!!! 

INGREDIENTS: ous, patates xips, sal, julivert, oli d'oliva.

ELABORACIÓ:
  1. Batem els ous.
  2. Afegim les patates xips i les deixem reposar uns 5 minuts. Les podeu xafar amb les mans per tal de fer-les en trossets petits. 
  3. Fem la truita a la paella.  

divendres, 23 de març de 2012

PASTÍS D'ANIVERSARI 2

Aquest és el pastís que vaig preparar fa dues setmanes per celebrar l'aniversari del meu fill Joan, la meva cunyada Alba i jo mateixa. 

No té cap misteri!! Un cóc de iogurt, crema pastissera, cobertura de xocolata i fideuets de colors. Els noms els vaig escriure amb un llapis de pastisser de compra. 

Us deixo amb el pas a pas: 









dimecres, 21 de març de 2012

ROTLLETS DE VEDELLA

Aquest plat el fan la mare, la meva tia Mercedes  i la meva sogra. 
Compreu una bona carn de vedella a la vostra carnisseria de confiança i segur que teniu èxit assegurat. 
La meva tia canvia el bacon per pernil i, a més, hi posa un pebrot del piquillo. Li queden boníssims!!!!!

INGREDIENTS:

- Talls de vedella molt finets 
- Bacon
- Ceba
- Porro
- Pastanaga 
- Tomàquet
- Vi negre
- Sal i oli d'oliva

ELABORACIÓ:

  1. Salpebrar la carn.
  2. Preparar el rotllet i enganxar-lo amb un escuradents.
  3. Enfarinar  els rotllets per farina i passar-los un moment per l'oli. Retirar a una safata.
  4. Fer un sofregit amb la ceba, la pastanaga, el porro i el tomàquet. Tirar-li un bon raig de vi. Fer xup-xup a foc lent. 
  5. Al cap d'uns 10 minuts posar els rotllets a la cassola, afegir una mica d'aigua i deixar-ho coure a poc a poc (al voltant de 3/4 d'hora- 1 hora).
  6. Quan estigui fet,  traurem els rotllets de la cassola i triturarem la salsa amb la batedora. Ho tornarem a posar tot a la cassola. 

Sento no haver fet fotografies del plat..........amb els nervis del dinar, em vaig oblidar!!!

dilluns, 19 de març de 2012

MELMELADA DE MADUIXA


 Tenia ganes de tenir la Thermomix per poder fer....melmelada!!! A mi m'agrada molt, però només en menjo 1 dia a la setmana. Em fa il·lusió poder regalar pots de melmelada a la família. 
Amb aquesta recepta de melmelada de maduixa ens hem quedat ben sorpresos. És boníssima!!!! 

La vaig trobar al bloc RECETAS THERMOMIX (THERMORECETAS). Us deixo l'enllaç a la recepta: http://www.thermorecetas.com/2010/03/19/receta-thermomix-mermelada-de-fresas/

INGREDIENTS:
  • 500 grs maduixes
  • 400 grs de sucre
  • 1 llimona pelada, sense la part blanca i sense llavors. He de dir, però, que a mi se'm van escapar 3 llavors i ha quedat molt bé).
ELABORACIÓ:
  1. Poseu les maduixes al got juntament amb la llimona  i tritureu 8 segons a velocitat 5.
  2. Afegir el sucre i programar 30 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
  3. Poseu el cistellet damunt per a que vagi evaporant i evitar esquitxos. 
Abans d'omplir els pots de melmelada els heu d'esterilitzar.

Aquesta vegada no he posat els pots al bany maria. Només acabar de fer-la, ompliu els pots i poseu-los boca avall durant uns 10 minuts.  
 


 





dissabte, 17 de març de 2012

PATÉ DE TONYINA

Des de que tinc la Thermomix......vaig descobrint coses noves!!! Receptes que abans no m'atrevia a fer .....ara sí!!!

INGREDIENTS (per 600g):
  • 100g de mantega
  • 3 ous durs
  • 300 g de tonyina (de llauna)ben escorregut
  • 2 llaunes petites d'anxoves ben escorregudes
  • pebre (opcional) 
 ELABORACIÓ:
  1. Posem en el got la mantega i programem 2 minuts, 37º, velocitat 1.
  2. Afegim els ingredients restants i programem 30 segons, velocitat 6. Si no us agrada prou com ha quedat, ho tornem a programar 30 ', velocitat 6. 

Aquest paté de tonyina crec que amb una batedora americana es podria fer. Hauríem de tenir en compte que la mantega l'hauríem de calentar una mica abans de barrejar-la amb la resta d'ingredients.



dimecres, 14 de març de 2012

AMANIDA 2

Les amanides són un clar exemple de reciclatge. Et permeten utilitzar aquelles petites porcions de menjar que tens sobreres a la nevera. 
L'altre dia, tenia dos botifarres d'arròs petites en un tupper i......cap a l'amanida!!!


Ho vam combinar amb uns trossets de codonyat i...la barreja va resultar ser boníssima. 

INGREDIENTS: enciam variat, botifarra d'arròs, codonyat, sal, oli d'oliva i vinagre de mòdena. 



diumenge, 11 de març de 2012

PASTÍS D'ANIVERSARI 1

Quan preparo un pastís d'aniversari sempre ho faig amb el cóc de iogurt. 
Faig un cóc rodó. El parteixo per la meitat i el farceixo de "Nocilla" o de melmelada de maduixa. 
Preparo cobertura de xocolata i el decoro amb el que tingui per casa (boletes de xocolata, Lacasitos, ......). 
Existeixen marques de rebosteria especialitzades en productes per decorar els pastissos.







divendres, 9 de març de 2012

CODONYAT

No havia fet mai codonyat fins que la Paquita, companya de l'escola em va dir....."Vols codonys? En tinc un munt a l'hort!!". Fins aquell moment, no m'ho havia proposat mai. Vaig dir-li que sí  que volia, que provaria de fer codonyat. Ella mateixa em va explicar com ho feia. 

Les proporcions són: 
* Per cada quilo de codonys, 750 grs de sucre i el suc d'una llimona. 
Es posa tot en una cassola i es va remenant sovint. Sabrem que el codony està cuit quan haurà canviat de color, quan haurà enfosquit força (1 hora aproximadament). 
Quan està acabat de coure, ho triturem amb la batedora i el posem en safates. 
El deixem refredar i el guardem a la nevera, el deixem reposar i.....ja podem gaudir d'un codonyat casolà!!!!






dijous, 8 de març de 2012

PALMERETES

 

 


Aquestes palmeretes són de la ISASAWEIS
Us deixo l'enllaç al seu web. Ho explica pas a pas en un vídeo.


Jo us facilito el meu pas a pas en fotografies. 

 



 

 

 

Són molt fàcils de fer i queden molt bé! Si us agraden amb xocolata només necessiteu desfer xocolata fondant i banyar-hi  una part de la palmereta.