Top blocs de receptes

dimarts, 29 de novembre de 2016

TRUCHA AL ESTILO DE MI PADRE @RecetarioMañoso



En la recta final de noviembre vengo con mi aportación a mi querido RECETARIO MAÑOSO. Cuando leí la propuesta de otoño tuve claro qué receta tenía que preparar. ¡Trucha!
  
El cocinero por excelencia de las truchas en mi casa siempre ha sido mi padre. La trucha es un pescado que a mi madre no le gusta tocarlo, siempre le he oído decir que el tacto del pescado de río le da "repelús". 
Hoy os presento la receta estrella y tradicional de mi casa, de casa de mis padres. Es muy sencilla y rápida de hacer. 
Será porque es la que siempre he comido, será porque es receta familiar, no sé por qué será pero....es muy especial para mí. ¡Ahora también lo es para los míos! A mis hijos les gusta mucho y a mi marido también. 
¡Venga, os explico!

INGREDIENTES (4p): 
  • 4 truchas (podéis quitar la espina central o no, como más os guste)
  • 4 filetes de jamón serrano
  • 3 tomates maduros pequeños
  • 4 rodajas de limón
  • 1/2 cebolla 
  • Aceite de oliva virgen extra 
  • Perejil
  • Sal
PREPARACIÓN:
  1. Calentamos el horno a 180º 
  2. Cortamos la cebolla muy finamente y los tomates a rodajas.
  3. Salamos las truchas.                         
  4. Montamos cada trucha: ponemos el filete de jamón, dos o tres rodajas de tomate, un poco de cebolla y una rodaja de limón. Cerramos la trucha.           
  5. Colocamos las truchas en una bandeja de horno y las regamos generosamente con aceite de oliva. Si os ha sobrado tomate y cebolla también lo podéis añadir.  
  6. Espolvoreamos con perejil y horneamos unos 40 minutos, hasta que estén bien hechas. 
¡Y ya está! Las emplatamos y....¡a disfrutar! 






dimecres, 23 de novembre de 2016

TRENA DE CONFITURA AMB GLACEJAT DE MISTEL·LA

Feia molt temps que no preparava unes trenes.  La pasta de full és tan versàtil! Et dóna molt però que molt joc i en un pim-pam tens un dolcet preparat per una celebració o per un dinar diferent. 
Aquesta la vaig preparar per un esmorzar de tardor a l'escola. 
Tenia els pots de confitura al rebost , un de confitura de carabassa i ametlla i un de cabell d'àngel. Us enllaço a les receptes de les confitures, una del meu bloc i l'altra del bloc de la meva amiga Glòria, NO TOT SÓN POSTRES A LA CUINA
He barrejat les dues confitures i.....vinga, us explico!
INGREDIENTS: 
  • 1 làmina de pasta de full
  • 6-8 cullerades de confitura de carabassa i cabell d'àngel
  • 1 ou per pinzellar
  • Sucre galls
  • 2 cullerades de mistel·la
  • Fruits secs per decorar
PREPARACIÓ:
  1. Escalfem el forn a 180º.
  2. Barregem les dues confitures.       
  3. Agafem la làmina de pasta de full i li fem uns talls transversals, deixant una zona rectangular al centre. 
  4. Repartim la confitura per la part central. 
  5. Trenem les tires i la tanquem pels extrems.
  6. Pinzellem la trena amb un ou batut. 
  7. Enfornem durant uns 15-20 minuts, fins que està daurada. 
  8. La traiem del forn i la deixem refredar damunt una reixeta.                                              
  9. Quan estigui freda ja podrem preparar el glacejat de mistel·la: en un bol aboquem 5 cullerades de sucre glass i 2 de mistel·la. Barregem molt bé, fins obtenir una pasta densa. Aneu afegint sucre fins que obtingueu un glacejat amb la textura que més us agradi. 
  10. Repartim el glacejat per la trena i empolvorem amb els fruits secs que més ens agradin (opcional). 
I ja està! Així de fàcil ho tenim per preparar un dolcet en un plis-plas! Us animareu a preparar una trena? 





diumenge, 20 de novembre de 2016

PASTISSETS DE CONFITURA DE CODONY I MAÇANA

Comencem la setmana amb una recepta dolceta! Estic molt contenta i satisfeta del resultat....de veritat. Feia temps que volia aconseguir uns pastissets com els de la meva sogra i crec que avui quasi ho he aconseguit. Dic quasi perquè fins que ella no els tasti i doni el vist-i-plau no us podré dir amb total seguretat. 
El farcit del pastisset no és el clàssic de confitura de cabell d'àngel, els he farcit de confitura de codony i maçana. Avui us explico dues receptes al mateix post!

INGREDIENTS CONFITURA:
  • 350g de codony
  • 150g maçana
  • 300g de sucre
  • El suc d'una llimona 
  • 1 polsim de canyella
INGREDIENTS MASSA PASTISSETS:
  • 5 mesures d'oli d'oliva (he utilitzat una tassa de cafè petita)
  • 1 mesura d'infusió de matafaluga i celiandre 
  • 1 mesura de mistel·la
  • Farina (la que hi entri; fent la mesura de la tassa petita de cafè he utilitzat uns 600g de farina)
  • Sucre per arrebossar els pastissets
PREPARACIÓ DE LA CONFITURA (Thermomix): 
  1. Netegem molt bé el codonys. Els trossegem i els introduïm al got de la Thermomix. 
  2. Pelem les maçanes, les trossegem i les introduïm al got. Afegim el sucre,el suc de llimona i el polsim de canyella. Triturem 15 segons/Vel.5-10  
  3. Ho fem coure 30minuts/Varoma/Vel.1. Heu de treure el cubilet i posar el cistell. 
  4. Deixar refredar la confitura. Si voleu, la podeu conservar en pots (bany maria).    
PREPARACIÓ DELS PASTISSETS: 
  1. Escalfem el forn a 220º.
  2. En un bol aboquem tots els líquids. 
  3. Anem afegint farina i ho amassem amb les mans. No és una massa d'amassar com la de la pizza o el pa! És molt més fàcil!
  4. Afegim farina fins que veiem que ens queda una massa que es pot treballar sense que es trenqui. 
  5. Fem una bola de massa, l'aplanem damunt del pedrís de la cuina, col·loquem una culleradeta de confitura, tanquem i fem el cordó del pastisset. El pas del cordó...encara l'he de millorar! Els anem dipositant a la safata del forn, damunt d'una làmina de paper vegetal.                                               
  6. Enfornem els pastissets a 180º durant uns 25-30 minuts o fins que veiem que estan daurats.  
  7. Quan els traiem del forn els ensucrem. Bé, haurem d'esperar a que els poguem agafar! 
  8. Els deixem refredar damunt una reixeta. 
  9. Fem un gran esforç per resistir la temptació de tastar-los una vegada s'han refredat.


dimecres, 16 de novembre de 2016

AMETLLES FARCIDES @Thermomix

La recepta nadalenca que us porto avui fa un any que la tinc a la reserva. Va ser la novetat dels dolços de la nostra taula del Nadal passat! Ametlles farcides! Sempre m'han agradat molt, sempre compro una capseta per poder compartir a taula. 
La que em va engrescar a fer-les va ser una companya de l'escola, la Dora. Ella és la que em va facilitar les neules i va insistir en que les preparés....quin gran encert!  
Vaig buscar recepta i... les vaig preparar. Sorprenents! Van tenir molt èxit entre els amics i familiars! 
Mai m'hagués pogut imaginar que les podria arribar a fer, per mi va ser tot un èxit. 
La recepta del farcit la vaig trobar al bloc EL TOQUE DE BELÉN. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • Neules d'ametlla
  • 125g d'ametlles torrades
  • 125g d'avellanes torrades
  • 100g de sucre glass
  • 25g xocolata amb llet
  • 25g xocolata blanca
PREPARACIÓ: 
  1. Introduir les ametlles, avellanes i el sucre glass. Triturar-ho 10-15segons/Velocitat7. Reservar en un bol a banda.
  2. Posar la xocolata al got i triturar-la 10 segons/Vel7 o amb uns cops de turbo. Escalfar 3 min/37º/Velocitat3. Baixar la xocolata i tornar-la a escalfar 1minut/37º/Velocitat 3. 
  3. Barrejar la xocolata amb l'ametlla i les avellanes triturades. Esperar a que sigui ben freda la barreja. 
  4. Farcir les neules d'ametlla i deixar-les en un lloc fresc fins que endureixin.                       
  5. Guardar-les en una llauna.                    
Us aconsello que les mengeu al cap d'uns dies de fer-les, el farcit està més compactat i crec que fins i tot són més bones. Es conserven molt bé, un mes ben bo!




 



dimarts, 15 de novembre de 2016

MELMELADA DE MANDARINA SATSUMA

La recepta que us porto avui pensareu que no és cap cosa especial però per mi té un sentit especial. És la meva primera melmelada de mandarina! La meva germana i la meva sogra són molt amants de fer melmelades de mandarina i de taronja, però jo fins ara no m'he decidit. 
Aquesta melmelada però....és una mica especial: està feta amb mandarines satsumes de l'hort del meu sogre, l'hort de Fons. El fet d'anar a collir les mandarines, olorar-les, pelar-les, menjar-les....m'ha fet recordar-lo amb enyorança. Les satsumes li agradaven moltíssim! I també estava molt orgullós del seus mandariners satsums, dels més productius que tenia i dels que ara ja queden ben pocs a tot arreu. Les satsumes tenen una olor i textura diferent  a les clementines, es pelen més fàcilment i tenen molt més suc. Ideals per fer melmelada! 
Li he afegit pastanaga i pell de mandarina.....ha quedat molt bona i amb un color i textura molt bonics. Així ho he vist a moltes receptes que he consultat; tenia els meus dubtes sobre si posar o no pastanaga però una vegada vist el resultat m'hauria equivocat si l'hagués eliminat de la llista d'ingredients. Del que sí que he reduït és la quantitat de sucre!

INGREDIENTS: 
  • 500g de mandarines satsumes
  • 1 pastanaga grossa
  • 300g de sucre
  • La pell d'una mandarina (sense part blanca)
  • 1 cullerada de suc de llimona
PREPARACIÓ:

  1. Pelem les mandarines. Reservem la pell d'una d'elles. 
  2. Posem tots els ingredients dins el got i els triturem 30 segons/Velocitat progressiva 5-10. 
  3. Ho fem coure 30 minuts/Varoma/Velocitat 1. No posem el cubilet, posem el cistell. Hem de vigilar que no sobreeixi! 
  4. Una vegada finalitzat el temps de cocció aboquem la melmelada als pots immediatament. Els tapem i els deixem de cara avall durant 24h (si ho preferiu, al bany maria). 
Esteu preparats per gaudir d'una bona melmelada casolana? Quin bon esmorzar!

diumenge, 13 de novembre de 2016

BUNDT CAKE D'AVELLANES I PERLES DE XOCOLATA @NationalBundtDay


El proper dimarts 15 de novembre serà el #DiaMundialdelBundtCake #nationalbundtcake2016 i com no podia ser d'una altra manera us porto una recepta de bundt. 
És el primer bundt que vaig preparar després del calorós estiu, així que ja fa dies que l'hem gaudit. Pel diumenge haurem de fer un altre! 
Els ingredients principals d'aquest bundt són les avellanes i la xocolata.....una combinació extremadament deliciosa! Això sí, és important que l'avellana sigui "del terreno" per que tingui un autèntic gust a avellana. 
La meva preferida és l'avellana del Baix Camp, sobretot la de Reus i la de la Selva del Camp. 
La recepta és del bloc I love Bundt Cakes, un bloc expert en bundts. A la recepta original li feien una cobertura de xocolata. Jo vaig optar per empolvorar-lo amb sucre glass. 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS:
  • 150g de mantega sense sal a temperatura ambient
  • 250g de sucre
  • 4 ous L
  • 1 cullerada de pasta de vainilla Bourbon
  • 200g d'avellanes torrades mòltes
  • 200ml de nata per postres
  • 300g de farina
  • 10g de Royal
  • 1 cdta de sal
  • 200g de xips de xocolata (al vostre gust) 
  • Sucre glass per decorar
ELABORACIÓ: 
  1. Escalfem el forn a 175º (dalt i baix)
  2. Preparem el motlle que anem a utilitzar i el ruixem amb spray desemmotllant. 
  3. Tamissem la farina, la sal i el Royal.
  4. Batem la mantega amb el sucre fins que tinguem una textura esponjosa. Si ho feu amb un robot de cuina ho podeu batre a velocitat mitjana-alta. 
  5. Anem incorporant els ous d'un en un. Fins que un no està ben incorporat, no afegim el següent.
  6. Afegim la nata i barrejar lentament, a poc a poc.
  7. Incorporar les avellanes i la xocolata. Barregem bé. 
  8. Per últim, afegim la farina i el Royal a poc a poc. Al final ens ajudem d'una espàtula per acabar d'integrar-la del tot. 
  9. Aboquem la massa dins el motlle i fem uns copets per que arribi bé a tots els racons del motlle. 
  10. Fornegem durant uns 45 minuts.
  11. Traiem el motlle del forn i el deixem reposar uns 10 minuts.                                             
  12. Desemmotllem el bundt i el deixem refredar damunt una reixeta.                                      
  13. Quan el bundt estigui fred el podem empolvorar amb sucre glass o li podeu fer un glacejat, el que més us agradi. 
Què em dieu? Us animareu a celebrar el Dia mundial del bundt? Va, prepareu la llista de la compra i cuineu-lo aquest cap de setmana!



 

dimarts, 8 de novembre de 2016

CREMA DE MONIATO AMB UN TOC D'OLI DE RAIG


Fins ara el moniato ha estat una mica "desconegut" a casa nostra. Només l'havíem menjat cuit al forn i fregit amb sucre. 
Aquest cap de setmana m'he decidit I m'he animat a fer una crema i, la veritat, ha tingut molt èxit. Em penso que a partir d'ara hi serà més present a la cuina dels Ventura Casanova! 
La crema que us presento és molt senzilla de fer. Queda molt suau! L'he acompanyat d'unes pipes i d'un rajolí d'oli de raig....un petit gran plaer per nosaltres. 
Us l'explico en mode tradicional i per Thermomix. 

INGREDIENTS: 
  • 1 porro
  • 1/2 ceba gran
  • 600g de moniato
  • 40g d'oli OVE
  • 600g de brou vegetal (o aigua+pastilla brou)
  • 100ml de nata per cuinar
  • 1 polsim de cúrcuma
  • 1 polsim de pebre mòlt
  • pipes pelades salades per decorar
  • Oli de raig per decorar

PREPARACIÓ: 
  1. Tallem el porro a rodanxes i la ceba a talls verticals // Aboquem l'oli al got i triturem el porro i la ceba (els haurem tallat a trossos) 7segons/Vel.5.
  2. En una cassola posem l'oli a escalfar i sofregim  el porro i la ceba durant uns 5-6 minuts // 6min/Varoma/Vel.2
  3. Tallem el moniato a trossos i l'incorporem a la cassola. Continuem sofregint uns minuts més. // Incorporem el moniato al got i triturem 5segons/Vel.7. A continuació sofregim 2min./110º/Vel.2
  4. Incorporem el brou a la cassola. Empolvorem amb la cúrcuma. Ho fem coure uns 30 minuts. Salem. // Incorporem la sal, el brou i la cúrcuma. Ho fem coure 30min./100º/Vel.1
  5. Quan acabi de coure's afegim la nata. Ho deixem reposar uns 5 minuts.
  6. Triturem amb la batedora. Rectifiquem de sal si cal. // Triturem 1 min/Velocitat progressiva 5-10. 
  7. Quan ho emplatem ho empolvorem amb pebre mòlt, pipes salades i aboquem un rajolinet d'oli de raig. 
Una crema molt suau i.....deliciosa. Ideal per la temporada de fred que aquests dies ha començat. Temps de sopes i cremes inagurat oficialment! 


diumenge, 6 de novembre de 2016

KUGELHPOF VIENÈS @Thermomix

 
Sí, ja sé! Esteu pensant que vaig massa avançada, que on vaig amb un dolç nadalenc, que ja corre prou el temps com per a que ara vingui amb una recepta nadalenca.......però mira, aquest cap de setmana em venia de gust fer aquest dolç. El tenia a la llista de pendents des de l'any passat i no podia esperar més! 
A més a més com havia d'anar a casa dels meus pares he aprofitat per portar un trosset i compartir-lo amb ells. 
La recepta és del llibre Thermomix "Panadería y Bollería II", un dels meus llibres preferits. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 200g de sucre
  • 1 sobre de sucre vainillat
  • La pell d'una llimona (només la part groga)
  • 50g de llet
  • 200g de mantega (d'aquests grams, 50g els haurem de fondre) 
  • 50g de vi ranci (la recepta original porta rom)
  • 4 ous 
  • 30g de llevat fresc
  • 700g de farina de força
  • 1 cdta de sal
  • FARCIT DE FRUITS SECS: 100g nous, 2 cdtes de canyella mòlta, 100g de sucre
  • Sucre glass per empolvorar
PREPARACIÓ:
  1. Munteu amb mantega el motlle. Assegureu-vos que tots els raconets del motlle tenen mantega. 
  2. Farcit de fruits secs: tritureu les nous, la canyella i el sucre 8 segons/Vel 5. Reserveu en un bol. No cal que renteu el got.                                   
  3. Poseu dins el got el sucre, el sucre vainillat i la pell de llimona. Pulveritzeu 30segons/Vel.10
  4. Afegiu la llet, 150g de mantega i el vi ranci o rom. 1min/37º/Vel.2
  5. Incorporeu els ous i el llevat. Barregeu 5segons/Vel.4
  6. Afegiu la farina i la sal. Barregeu 10 segons/Vel 6. Amasseu 2min/got tancat/Velocitat espiga. Si veieu que no ha quedat ben amassat, programeu un minut més. Dipositeu la massa damunt el pedrís prèviament enfarinat. 
  7. Formeu com una barra de pa i talleu-la a llesques d'1,5 cm. aproximadament. Us anirà molt bé posar paper vegetal i dipositar-les damunt.  
  8. Pinzelleu cada llesca amb la mantega fosa i arrebosseu-les per la barreja de nous,canyella i sucre. Només ho heu de fer per la part on hi ha la mantega!                                           
  9. Aneu col·locant les llesques de manera que l'arrebossat quedi dalt.                    
  10. Quan les tingueu totes col·locades, pressioneu amb les mans de manera que totes quedin ben compactades. Deixeu reposar uns 45 min. 
  11. Escalfeu el forn a 180º.
  12. Fornegeu el kugelhopf durant uns 40-45 minuts. 
  13. Una vegada treieu del forn el kugelhopf el deixeu reposar uns minuts dins el motlle. A continuació deixeu-lo refredar sobre una reixeta.  
  14. Quan estigui fred empolvoreu-lo amb sucre glass al vostre gust. 
És un dolç....deliciós! I dels que es conserva molt bé durant uns quants dies.